Home / Nieuws / Binnenland / Oliebollenvet wordt biodiesel

Oliebollenvet wordt biodiesel

Alkmaar – De inzamelingsactie door GP Groot in Alkmaar en omgeving heeft 9.500 liter oud oliebollenvet opgeleverd.

Afgelopen weken konden particulieren en bakkerijen en andere enthousiaste oliebollenbakkers hun gebruikte oliebollenvet inleveren bij diverse inleverpunten in de stad. GP Groot maakt van dit vervuilde vet biodiesel via een speciaal procedé. De oliebollendiesel wordt vanaf 1 februari verkocht via de tankstations van Texaco, Argos en Firezone in de omgeving Alkmaar. De typische oliebollengeur is daarbij niet verloren gegaan. De gemeente Alkmaar laat al haar eigen dieselauto’s lopen op deze biodiesel. “Zo ruikt de stad heerlijk naar oliebollen wanneer de auto’s door de stad heen rijden. Luchtvervuiling was nog nooit zo plezier”, aldus een lachende wethouder Jan Nagengast.

GP Groot, gemeente Alkmaar en de regionale horeca verkennen nu ook de mogelijkheden voor een inzameling van frituurvet. “Een patatlucht wordt ook als prettig ervaren” aldus een woordvoerder van GP Groot.

Geef een reactie!