Home / Nieuws / Binnenland / Voice-winnares Maan geeft gewonnen auto weg

Voice-winnares Maan geeft gewonnen auto weg

Bergen – Gisteravond won Maan de Steenwinkel voor het oog van miljoenen kijkers The Voice of Holland. Zij won hierbij een platencontract en een auto. Maar de auto geeft ze nu weg. Belangrijkste reden: geen rijbewijs. De zangeres uit Bergen moet nog beginnen met rijlessen, maar is sowieso geen voorstander van benzine auto’s.

Hoe blij Maan is met de overwinning van The Voice was duidelijk te zien toen bekend werd dat zij de winnares is. Als een kind zo blij sprong ze over het podium. De 18-jarige kersverse winnares deed na afloop een opmerkelijke uitspraak: ‘’De gewonnen auto doe ik weg. Ik heb nog geen rijbewijs en heb voorlopig geen tijd om die te halen.’’ Showhost Martijn Krabbé reageerde verbaasd: ‘’Je wint een auto en geeft hem weg? Dat hoor je niet vaak. Aan wie geef je hem dan?’’ Maan: ‘’Aan het verzorgingstehuis Oudtburgh.’’  De oma van Maan woont in dit verzorgingstehuis in Bergen. Om de bewoners te kunnen brengen naar familie of voor bijvoorbeeld een uitje naar het strand, is vervoer nodig. Daar gaat deze auto naartoe.

Benzine
Maan is zich echter sterk bewust van het feit dat deze auto op benzine rijdt. ‘’Bij mij thuis rijden we al ruim twee jaar met een elektrische auto. Het dorp waar ik woon ligt midden in de natuur en dat kan ik niet vervuilen met die uitlaatgassen. Maar als het om ouderen gaat, moet je een oogje toeknijpen.’’ Maan heeft er dan ook op aangedrongen dat de auto’s waarmee zij haar tour gaat doen, elektrisch moeten zijn. Verschillende Showbizz-watchers vermoeden dat Maan, na deze uitspraken, een diva in spe is. De toekomst zal dit uitwijzen.

Geef een reactie!