Home / Nieuws / Binnenland / Cornelisse: ‘Dan komt het MCA toch naar Langedijk’

Cornelisse: ‘Dan komt het MCA toch naar Langedijk’

Langedijk – Burgemeester Hans Cornelisse van Langedijk is het meer dan zat. Het gesteggel over het MCA in de gemeente Alkmaar, waardoor colleges omvallen. Gemeente Heerhugowaard die zelf de website hetnieuwemca.nl en bijbehorende Facebook- en Twitteractie begint, maar doet alsof dit initiatief door burgers is opgezet. ‘’Er moet een einde aan komen’’, vindt Cornelisse. Twee honden vechten om een been, de derde gaat ermee heen.

Eerder waren er al plannen bekend gemaakt om het nieuwe MCA in natuurgebied Oosterdel te vestigen. Maar door veel protest van milieuorganisaties, omwonenden en Rijkswaterstaat is het plan uiteindelijk niet doorgegaan. Nu biedt Cornelisse een plaats aan in Westerdel. Op deze grond zou eigenlijk een woonwijk moeten komen, maar de verkoop duurt de gemeente Langedijk te lang. Cornelisse: ‘’Wij lijden verlies op deze grond. Voor ons is het noodzakelijk dat er gebouwd gaat worden. De ligging is ideaal naast de N245. De bereikbaarheid vanuit Alkmaar en Heerhugowaard is perfect.’’

Vervelende buren
Cornelisse hekelt de houding van de twee grote buurgemeenten. ‘’Waarom er nu zo kinderachtig gedaan moet worden weet ik niet. Die spelletjes die Heerhugowaard speelt, geeft voor mij al genoeg reden om het ziekenhuis niet daar heen te laten gaan. In Alkmaar blijven ze verdeeld. En ondertussen bevechten de twee gemeentes elkaar. Dan trek ik mijn conclusies. Langedijk ligt in het midden, dus wij krijgen het ziekenhuis.’’
Een woordvoerder van het MCA heeft laten weten serieuze interesse te hebben in het plan van Cornelisse.

Een reactie

Geef een reactie!