Home / Nieuws / Binnenland / Gemeente Heerhugowaard blijkt propagandamachine

Gemeente Heerhugowaard blijkt propagandamachine

Heerhugowaard – Afgelopen week kwam al in het nieuws dat de gemeente Heerhugowaard zelf de website hetnieuwemca.nl heeft opgericht. Daarin deed het zich voor als een groep inwoners die graag het MCA naar Heerhugowaard wil hebben. Uit nieuw onderzoek van Rotte Kool blijkt dat gemeente Heerhugowaard meer van dit soort sites en gemanipuleerde burgerinitiatieven in het leven heeft geroepen. Gemeente Alkmaar is er klaar mee.

De website om het MCA naar Heerhugowaard te halen blijkt niet het enige ‘neppe’ burgerinitiatief van de gemeente Heerhugowaard te zijn. Zo is, na goed speurwerk van de Rotte Kool-redactie, bovenwater gekomen dat de websites demeentinhhw.nl, AZindenoord.nl, kaasmarktopraadhuisplein.nl en alleswatalkmaarwelheeftmoetnaarhhw.nl door de gemeente Heerhugowaard zijn opgericht en worden bijgehouden. Waar burgemeester Ter Heegde over de webstie hetnieuwemca.nl wel de pers te woord wilde staan, doet hij dat nu niet. De wet openbaarheid van geschriften lijkt men niet te kennen op het gemeentehuis van Heerhugowaard. De lokale democratie lijkt in het geding te zijn.

Alkmaar boos
Burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge, zegt klaar te zijn met de buurgemeente. ‘’Rond oud en nieuw hadden collega Ter Heegde en ik een goed gesprek. We konden samen door één deur. Die deur zit nu pot en potdicht.’’ Bruinooge is er klaar mee. De mogelijke fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk wordt nu ook gedwarsboomd, omdat de gas en stroomtoevoer vanuit Alkmaar niet meer naar Heerhugowaard gaat, maar gratis aan Langedijk wordt geleverd zolang zij niet met Heerhugowaard fuseren. Ook wordt de opening van de Nelson Mandelabrug tussen industrieterrein Beverkoog over het kanaal Alkmaar – Kolhorn richting Heerhugowaard uitgesteld. De opening stond gepland op 12 februari.

Geef een reactie!