Home / Nieuws / Binnenland / Oorlog Alkmaar vs Heerhugowaard

Oorlog Alkmaar vs Heerhugowaard

Alkmaar – Zoals op de site van RTV NH te lezen valt, heeft Alkmaar alle besprekingen omtrent de samenwerking met Heerhugowaard opgeschort. Dit besluit volgt op de opmerkelijke actie van Heerhugowaard om een eigen website te lanceren: hetnieuwemca.nl die Alkmaar zwart maakt. Na speurwerk van Rotte Kool kwam ook al aan het licht dat Heerhugowaard meerdere sites het levenslicht had laten zien om zo Alkmaar een voet dwars te zitten. Alkmaar is hier duidelijk niet van gediend en zint op wraak.

Duel
De Alkmaarse Burgemeester Bruinooge is furieus: “Wij stoppen onmiddellijk met elke samenwerking met Heerhugowaard. Daarnaast daag ik mijn collega Ter Heegde (burgemeester van Heerhugowaard. red.) uit om met mij te duelleren. Ik zie hem graag op donderdagmorgen om 10:00 uur op de Huygendijk. Ik heb mijn collega Hans Cornelissen van Langedijk al uitgenodigd om als scheidsrechter te fungeren. Dan zullen we eens kijken wie het hier in de regio voor het zeggen heeft. Sinds de drooglegging van de polder in 1630 is het altijd gedonder met die pummels.”
Het MCA en het Westfries gasthuis uit Hoorn houdt, uit voorzorg al een paar ambulances achter de hand.

Twistpunten
Eerder twisten de beide buurgemeenten al over wie de gemeente Schermer en de Rijp mocht inlijven. Ook de megabioscoop van Punt en het hoofdkantoor van Ziggo vormden ernstige meningsverschillen tussen beiden.

2 Reacties

  1. Aha deze website is dus eigenlijk van de gemeente Langedijk. 😉

  2. En Cornellissen vertrouwd De Waard zoals ie zelf is en zit m’n vorige reaxi te moidereren.

Geef een reactie!