Home / Nieuws / Binnenland / Bewoners Maijersloot-West en Westerdel in de kou

Bewoners Maijersloot-West en Westerdel in de kou

Broek op Langedijk – De warmtekrachtcentrale in Broek op Langedijk die woningen van de wijk Maijersloot-West en Westerdel van warmte voorziet, wordt op vrijdag 5 februari grondig aangepakt. De centrale krijgt dan nieuwe ketels.

De werkzaamheden gaan zeker de gehele dag duren, mogelijk zelfs tot in de avonduren. Hierdoor wordt de gehele wijk die dag niet voorzien van warmte. De circa 2000 inwoners van beide wijken “Moeten maar even een warme trui aantrekken of andere maatregelen treffen om het warm te krijgen”, aldus een woordvoerder van de HVC, die eigenaar is van de centrale en het bijbehorende warmtenet.

Warme truiendag
De datum voor het onderhoud lijkt niet toevallig. Het is 5 februari nationale ‘warme truiendag’. Op deze jaarlijks terugkerende dag van de energiebesparing wordt in veel huizen en kantoren de kachel een graadje lager gezet om zo energie te besparen. De kachel een graad lager zetten bespaard 6% energie en dus ook 6% CO2.

Warme chocolademelk
Om de kleumende bewoners enigszins tegemoet te komen worden in de wijken op verschillende plekken ‘koek en sopie’ tentjes neergezet waar de bewoners gratis warme chocomelk kunnen halen. In de meestal leegstaande theaterzaal van de Binding, die ook in deze wijk ligt, zal de bekende Britse discoband Hot Chocolate optreden.

Geef een reactie!