Home / Nieuws / Binnenland / Zuurkool blijkt hét medicijn tegen Zika-virus

Zuurkool blijkt hét medicijn tegen Zika-virus

Langedijk – Artsen van het VU Medisch Centrum zijn na een maand van grondig onderzoek tot de conclusie gekomen dat zuurkool hét middel is ter voorkoming en genezing van het Zika-virus. De samenstelling van het product geeft de juiste combinatie om het virus te lijf te gaan. Europa’s grootste koolschuur Langedijk maakt zich op voor een massavraag naar zuurkool.

Verschillende voedselproducten zijn onderzocht om het Zika-virus te bestrijden. Het virus komt uit Zuid-Amerika en verspreidt zich razendsnel over het continent. Er wordt gevreesd dat het virus ook Europa zal bereiken. De onderzoekers van het VUMC zijn erachter gekomen dat door het vitamine C gehalte in zuurkool, het virus in je lichaam teruggedrongen wordt en overgaat in een gewone griep. Ook de zure afscheiding van zuurkool komt in de bloedbaan terecht, waar muggen totaal niet van houden. De kans dat je gestoken wordt is, na het eten van zuurkool, bijna nihil.

Langedijk
In de gemeente Langedijk staat grootste zuurkoolfabriek van Nederland: Kramer’s Zuurkool. ’’Wij kunnen de productie helaas niet opschroeven, we zitten al aan onze capaciteit’’, aldus de woordvoerder van Kramer. Andere groenteproducenten, zoals Vezet uit Warmenhuizen en Van der Plas Sprouds uit Broek op Langedijk hebben aangegeven bij te springen in de productie van zuurkool. De wereldgezondheidsraad WHO zorgt voor de financiële middelen.

Geef een reactie!