Home / Nieuws / Binnenland / Nieuw festival Geestmerambacht bekend

Nieuw festival Geestmerambacht bekend

Langedijk – Naast Indian Summer en Country Dance Village komt er dit jaar mogelijk toch een derde muziekfestival in recreatiegebied Geestmerambacht. Er zou een aanvraag zijn voor een duurzaam nazomerfestival in september.

Op 3 en 4 juni vindt Indian Summer plaats, van 20 tot 24 juli is het tijd voor Country Dance Village. Marco Kuiper wilde in september zijn Summer of Love houden. Maar het recreatieschap besloot niet met deze organisator in zee te gaan. Er zou een alternatief worden voorbereid: een ludiek nazomerfestival op 11 september.

Duurzame Doe Festival
Weliswaar wil locatiebeheerder Johan de Jong niet zeggen met wie hij in gesprek is, maar zeer waarschijnlijk gaat het om het Duurzame Doe Festival. Dat heeft een heel eigen stijl dat aansluit op het nabij gelegen natuurgebied. Volgens organisatiebureau Green Style is sprake van een ‘ware duurzame belevenis voor alle generaties´. “Het wordt het groenste festival van Nederland”, aldus Rene van der Meer. “Uitgangspunt is een authentiek bio-green-lifestyle-fun-evenement. De duurzaamheid spat ervan af en het is bovendien leuk, aantrekkelijk, sexy en spannend voor jong en oud. Zo komen er Fairphones, verantwoorde activiteiten als biologisch koemelken, dragraces met elektromotoren, we halen het klassiek kloeten en koolwerpen uit de kast en er komt een bio-food experience met bijzondere gerechten op basis van insecten, meelwormen en vergeten groentes.”

Historie herleeft
Naast passief vermaak, is er veel actief plezier. De bedoeling is dat West-Friezen, roofridders, Romeinen, Batavieren en ander stammen uit lang vervlogen tijden strijden om de battle van het Geestmeer. Het roemruchte Justerland festival lijkt hiermee weer even terug. De ghanteerde muziekstijl is zeer divers. Naast lokale artiesten als Angela Groothuizen, Marco Borsato, Bertje Doperwtje, Kim de Boer, Maan en Sanne treden ook plaatselijk bands als Skotwal en de CoverCompany op. Een beetje vreemde eend in de bijt lijkt mannenkoor De Lofstem uit Broek op Langedijk. Maar zij werken graag mee aan dit evenement en zijn al druk aan het repeteren.

Boodschap meegeven
De organisatie heeft duurzaamheidsgoeroe Jan Rotmans weten te strikken voor een lezing met als uitgangspunt ‘Respect voor de natuur en plezier voor de mensheid gaan prima samen´. Er zijn enkele duurzame initiatieven, zoals korting voor bezoekers die op de fiets of met het openbaar vervoer komen. En wie na afloop de locatie helpt opruimen, krijgt gratis toegang op het volgende duurzame festival. “Een dergelijke Community Cleaning levert niet alleen een schoon terrein op, maar zorgt ook voor een duurzame band tussen de bezoekers. Daar doen we het voor.”

Geef een reactie!