Home / Nieuws / Binnenland / Vriendinnengroep Heerhugowaard hekelt Valentijnsdag

Vriendinnengroep Heerhugowaard hekelt Valentijnsdag

HEERHUGOWAARD – Debby, Priscilla, Mercedes en Lizzy hebben een hekel aan Valentijnsdag. De meiden, allemaal 16 en 17 jaar oud, zijn al vriendinnen sinds de brugklas op het Clusius College. Toen zij halverwege de brugklas op het rokerspleintje in gesprek kwamen met de jongens daar, wisten zij het gelijk: Valentijnsdag met deze jongens zit er niet in. Waarom? Sigaretten vragen blijkt zoentjes vragen.

In het eerste jaar, bij het vak verzorging, legde de docent het woord ‘meeroken’ uit. De meiden kwamen er op die manier achter dat wanneer je niet rookt, maar mensen in jouw omgeving wel, het slecht is voor je longen. De meiden, die altijd pauze hielden op het rokerspleintje, besloten daarom actie te ondernemen. Anderen niet laten roken door aan hen sigaretten te vragen, om deze vervolgens zelf op te roken. Want meeroken is slecht voor je longen. Een vervelend bijkomstig aspect voor de meiden is dat deze jongens elk jaar een date met de meiden willen.
Debby, die niet bepaald op haar mondje gevallen is: ‘’Weetje, ‘hun’ zijn gewoon niet respectvol. Ik biets peuken bij ze, een jonko op z’n tijd. Dat is voor hun eigen bestwil. Als ik die peuk heb, hoeven ‘hun’ het niet op te roken toch? Dat is beter voor hun. Maar gelijk op date gaan in de Middenwaard gaat te ver. ‘Hun’ moeten echt niet verwachten dat ik dan meer aandacht van ze wil ofzo.’’

Deze meer dan logische oorzaak-gevolgsituatie heeft de meiden doen besluiten om Valentijnsdag te boycotten zolang jongens nog roken. Debby, Priscilla, Mercedes en Lizzy gaan op Valentijnsdag naar de Primark in Zaandam om dates te vermijden. ‘’Wij zullen doorgaan met onze actie om meeroken tegen te gaan’’, zegt Debby standvastig. De andere meiden knikken instemmend mee.

Geef een reactie!