Home / Nieuws / Binnenland / Burgemeester Langedijk: 40 dagen zonder…

Burgemeester Langedijk: 40 dagen zonder…

Langedijk – Burgemeester Cornelisse van Langedijk is een nieuwe uitdaging aangegaan. Hij doet mee aan de 40-dagen zonder challenge. Cornelisse kon kiezen uit verschillende opties, zoals 40 dagen zonder kachel, 40 dagen zonder seks, en 40 dagen vasten. Hij kiest ervoor om de auto te laten staan Sinds woensdag 10 februari is de 40-dagentijd voor christenen in gegaan, maar ook niet gelovige mensen geven hier een eigen invulling aan. 40 dagen zonder een luxe. Het gaat hem goed tot nu toe goed af.

De 40-dagentijd. Carnaval is geweest en van oudsher breekt nu de tijd van vasten en bezinning aan. Anno 2016 kan iedereen daar een geheel eigen invulling aan geven. Zo ook Burgemeester Cornelisse. Hij kreeg van de actiegroep 40dagenffniks een keuze menu waar hij uit kon kiezen. 40 dagen overbodige of luxe producten niet gebruiken. De kachel gebruikte hij toch al niet veel, want thuis loopt hij altijd al met een dikke trui. 40 dagen niet vergaderen is in deze tijd van bestuurlijke onrust in de regio ook niet verstandig. Alles tegen elkaar afgewogen kiest hij ervoor om de auto te laten staan.

Gaat goed
‘’Aan het begin was het even wennen. Voor een boodschap pak je snel de auto en met een flinke tegenwind ga ik ook al snel voor de bolide in plaats van de fiets. Nu moet ik dus alles op de fiets doen. Maar het gaat me goed af. Als ik naar mijn werk fiets met een storm, kom ik bezweet aan maar neem ik op het gemeentehuis een douche. En boodschappen laat ik soms thuisbezorgen met slecht weer, maar dat blijft onder ons.’’ Cornelisse is blij met deze uitdaging. ‘’Ik val af en besef hoeveel luxe wij eigenlijk hebben. Elke Langedijker zou dit moeten doen.’’ Met Pasen mag Cornelisse weer gebruikmaken van zijn auto.

Geef een reactie!