Home / Nieuws / Binnenland / 40-dagen zonder… Heerhugowaard

40-dagen zonder… Heerhugowaard

Alkmaar – De een doet mee aan 40 dagen zonder seks, de ander aan 40 dagen vasten en weer een ander onthoudt zich van luxe producten. In Alkmaar hebben ze hun eigen manier gevonden. 40 dagen zonder Heerhugowaard. Tot aan Pasen praat Alkmaar niet met Heerhugowaard over het ziekenhuis of nieuwe vormen van samenwerking. Alleen voor hoognodige samenwerking is nog contact tussen de gemeentes. Alkmaar heeft nu meer tijd voor bezinning.

Van oudsher breekt na het feestgeweld van carnaval een tijd van vasten en bezinning aan. Anno 2016 kan iedereen daar een eigen invulling aan geven. Zo vond Alkmaar het nodig om tot bezinning te komen door geen contact meer te zoeken met Heerhugowaard. Even rust. Even geen gedoe. Even niet het kleine broertje aandacht geven dat om aandacht schreeuwt. Even helemaal niks. In de overgebleven tijd kan Alkmaar bedenken wat zij zelf willen. Waar willen ze heen? Welke gemeente komt er op het menu om opgeslokt te worden? Wat doen we met de vraag naar woningen in combinatie met de weilanden in de Schermer?  De tijd die de gemeente Alkmaar eerst doorbracht in overleg met Heerhugowaard, brengt ze nu door teruggetrokken in het klooster van Egmond.

Rust
‘’Na alle hectiek zijn wij, gemeente Alkmaar, toe aan rust.  Wij zijn de afgelopen tijd niet meer toegekomen aan onszelf. Het brood-en-watermenu van de monniken zullen ons goed doen. We zullen nadenken over de luxe die we hebben, zoals het ziekenhuis en een voetbalclub.’’ Aldus burgemeester Bruinooge van Alkmaar. ‘’We zullen hier sterker uitkomen en weer helemaal ons zelf zijn.’’ Tweede Paasdag gaan Bruinooge en zijn Heerhugowaardse collega Ter Heegde een strandwandeling maken. Deze ‘christelijke’ oplossing, die tegelijkertijd erg rigoureus is, lijkt een uitkomst te bieden in het conflict tussen de gemeentes.

Geef een reactie!