Home / Nieuws / Binnenland / Help! Waar is de sneeuw?

Help! Waar is de sneeuw?

Veel Nederlanders rijden komend weekend richting de pistes van Oostenrijk en Frankrijk voor een vakantie in de sneeuw. Niet alleen skiën en snowboarden zijn populair, ook het après-skiën hoort bij de winterervaring van de vakantiegangers. Maar er is ook veel stress onder de wintersporters. Ligt er wel sneeuw? De vermoeiende reis en de hoge kosten voor verblijf, skipassen, modieuze outfit en dergelijke is vaak een bottleneck om lekker te kunnen genieten. 

Een nieuw fenomeen, dat in korte tijd steeds populairder wordt, zijn de ‘groene piste runs’. Meer dan een kale berg, speciale ski’s en een virtual realty bril is niet nodig voor deze ultieme ski-ervaring. Het scheelt veel reistijd, stress en kosten. Uitvinder en oud skiër Jacques Montfoort is bedenker van het groene skiën: “Deze vorm van skiën is een bijzonder ervaring die het echte skiën goed benaderd. We hebben ski’s ontwikkeld die ook zonder sneeuw een geweldige ski-ervaring geven. Ze kantelen door een mechanisme in de bochten en je kunt er een enorme snelheid mee behalen. Door gebruik te maken van de speciale iSki-bril waan je je helemaal in de sneeuw terwijl je gewoon op een groene heuvel staat. De iSki-bril is een speciale skibril die sneeuw simuleert terwijl je goed zicht hebt op de piste.”

Op de klimduin van Schoorl is Jacques’ bedrijf iSki-experience actief. Zij bieden arrangementen aan met verblijf in hotel en ’s avonds zijn er après-skiparty’s in de onder het klimduin gelegen fameuze bar Honky Tonk.

De toekomst ziet er zonnig uit voor het bedrijf van Montfoort.  “Ik ben ook in gesprek met Oostenrijkse en Zwitsers skibedrijven. Door de klimaatverandering ligt er over pakweg tien jaar alleen boven 2500 meter nog maar sneeuw en zijn de vele skipistes in de winter volkomen onbruikbaar geworden. Dan is dit een prima alternatief”, aldus Jacques. 

Geef een reactie!