Home / Nieuws / Buitenland / Langedijk voorbeeld voor Donald Trump

Langedijk voorbeeld voor Donald Trump

Washington DC– De republikeinse kandidaat voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan in zijn campagne. De Noord-Hollandse gemeente Langedijk gebruikte hij als modelplaats. ‘’We moeten het in de VS doen zoals in Langedijk’’ aldus Trump.

Een journalist van CNN vroeg tijdens een persconferentie, voorafgaand aan Super Tuesday, hoe volgens Trump een ideale samenleving eruitziet. Na een lang politiek antwoord vroeg de journalist om concrete voorbeelden want op deze politieke langdradige antwoorden zit niemand te wachten. Trump haalde Langedijk aan. ‘’Ik wil een samenleving met voor elke 3800 inwoners een supermarkt. Neem een voorbeeld aan Langedijk, in Nederland. Zij hebben ruim 27 duizend inwoners en maar liefst acht supermarkten. Is dat niet een rijkdom dat iedereen zou moeten hebben? Ik vind van wel.’’ De rekensom van Trump klopt. Dit zou neerkomen op bijna 84 duizend supermarkten in de VS. De republikein gaat verder met zijn betoog. Religie speelt in zijn land een belangrijke rol. ‘’Met uit mijn hoofd tien kerken en 27 duizend inwoners wil ik, omgerekend, voor elke 2700 inwoners een kerk.’’

Leefbaarheid
Dat Trump Langedijk als voorbeeld neemt, is zo gek nog niet. De gemeente wint internationale duurzaamheidsprijzen en behoudt haar cultuur. De leefbaarheid is in Langedijk dan ook erg hoog. Het is er veilig, rustig en gezellig. Trump eindigt zijn betoog krachtig: ‘’We moeten het in de VS doen zoals in Langedijk. Yes, we can!”

Super Tuesday
Vandaag kan men in de VS in negen staten een stem uitbrengen op de potentiële lijsttrekkers van de Republikeinen of de Democraten. Na deze dag heeft een kwart van alle staten gestemd. Daardoor is er meer duidelijk welke kandidaat de meeste kans maakt mee te mogen doen aan de uiteindelijke presidentsverkiezingen.

3 Reacties

  1. Foutje. Langedijk heeft nu 8 supermarkten, het worden er 9. Geven jullie het even door aan The Donald?

Geef een reactie!