Home / Nieuws / Binnenland / Ook kuikens uit paaseitjes HEMA

Ook kuikens uit paaseitjes HEMA

Langedijk – Wie deze week chocolade paaseitjes kocht bij de HEMA in Broek op Langedijk en die vervolgens onder een broedlamp legde, kreeg kippen kuikentjes. De chocolade eieren bleken bevrucht te zijn. Iets wat de HEMA over het hoofd gezien heeft. De eieren komen van dezelfde leverancier als de kwarteleitjes van de Albert Heijn.

Het hoort natuurlijk niet. Chocolade eitjes, gezellig voor het paasgevoel op tafel, en plots hoor je gepiep. Kleine kuikentjes pikken met hun snaveltjes het chocolade omhulsel open. Daar gaan je eitjes. En wat moet je nu met de kuikens. Chantal de Haan uit Broek op Langedijk overkwam dit afgelopen week toen zij s ’avonds rond een uur of acht de eitjes op tafel zette. ‘’Ik dacht, gezellig een chocolade eitje. Toch heb ik er geen één gegeten. De kuikens kwamen na een half uur al uit. Ik had nog een lege kattenbak en heb ze daar in gedaan. Morgen koop ik een kippenren en houdt de kuikens dan maar in m’n achtertuin. Als ze groter zijn en ze gaan eieren leggen, is het voor mij elke dag een beetje Pasen.’’ Deze duurzame oplossing scheelt Chantal eieren en kip kopen voor bij het eten.

HEMA heeft alle chocolade eitjes terug laten roepen. Ook in Alkmaar, Hoorn, Barnveld, Tilburg en Groningen zijn bevruchte eitjes aangetroffen.

2 Reacties

  1. Wie was de dader? De paashaas of de chocoladehaan.

  2. Op een website mag je feiten weergeven en er namen bij noemen. Plofkip van AH bijvoorbeeld. Je mag ook grappen maken, zelfs van het dubieuze soort dat deze site met de stinkende naam zich kennelijk eigen heeft gemaakt. Maar daar mag je geen namen aan hangen. Dit is laster. Vraag onze burgervader Hans Cornelisse er maar eens naar; die weet er alles van. Misschien zit er wel een gratis adviesje in.

Geef een reactie!