Home / Nieuws / Binnenland / Wie is de Kool bij RTV NH

Wie is de Kool bij RTV NH

Amsterdam – Vanaf zaterdag 2 april zendt RTV Noord-Holland het programma Wie is de Kool, WIDK, uit. WIDK is de lokale variant van Wie is de Mol en wordt geproduceerd door RTV NH. Lokale bekende en minder bekende inwoners uit de regio van Langedijk doen mee aan het programma. Elke week valt er een kandidaat af, maar één iemand saboteert de boel op een groene manier: de Kool.

Het nieuwe programma, gepresenteerd door Eddy Zoey, is een afvalrace die zich afspeelt in de regio Langedijk. Negen kandidaten en één Kool strijden om de eer in het gebieden tussen Hoorn en Bergen aan Zee. Van zandkastelen bouwen op het stand tot aan bomen planten in Hensbroek. Overal worden opdrachten uitgevoerd die in het teken staan van duurzaamheid en groen. De kandidaten moeten geld binnen halen, maar hoe ‘groener’ de opdracht wordt uitgevoerd, hoe minder geld er in de pot komt. Aan de Kool de taak om juist zo groen mogelijk de opdrachten uit te voeren.

Eddy Zoey, net terug van de opnames, zegt erg uit te kijken naar de uitzendingen: ‘’We hebben zulke mooie afleveringen gemaakt. In het spel gaat het er hard aan toe. De kool saboteert, de kandidaten verdenken elkaar en ondertussen wordt de regio een stukje groener. Ik gok zeker op een half miljoen kijkcijfers.’’

De kandidaten zijn bekend gemaakt op de site van RTV NH. Dit zijn de 10 namen, overigens in willekeurige volgorde:

  • Jan Blokhuijsen (Schaatser)
  • Jan Nagengast (Wethouder Duurzaamheid Alkmaar)
  • Barry van Galen (Oud-voetballeer AZ)
  • Henk Spaan (Sportjournalist)
  • Han ter Heegde (Burgemeester Heerhugowaard)
  • Tim Knol (Singer-songwriter)
  • Dean Saunders (Winnaar Popstars 2011)
  • Maan (Winnares Voice of Holland 2016)
  • Carry Slee (Schrijfster)
  • Suzanne Rijnja (Student Communicatiewetenschappen)

Een reactie

Geef een reactie!