Home / Nieuws / Buitenland / Zorgt aangekondigde iPhone voor revolutie?

Zorgt aangekondigde iPhone voor revolutie?

Cupertino – Bij elk aangekondigd Apple-event gaat de geruchtenmachine weer hard draaien. Er hangt altijd een zweem van magie omheen. Met welke nieuwe gadgets en verbeteringen komt de Amerikaanse elektronicagigant dit keer? Apple heeft uitnodigingen aan journalisten verstuurt voor een event op 21 maart in het hoofdkantoor van Apple. Welingelichte bronnen als iCulture, 9to5mac, Macrumors en iPhonie wisten te melden dat Apple met een geheel nieuwe lijn telefoons komt: de R1 serie. Apple lijkt te hebben geluisterd naar consumenten en legt de focus op duurzaamheid en betaalbaarheid door nu met de eerste goed repareerbare iPhone te komen. De specificaties zijn een upgrade van iPhone 6S, maar het bijzonderste is dat het toestel geheel modulair is opgebouwd.

Reparatie is simpel
De belangrijkste onderdelen zijn hierdoor gemakkelijk te vervangen door de klant zelf. Loopt de batterij te snel leeg? Even de achterzijde openklikken en je haalt de batterij er zo uit. Probeer dat maar eens met huidige iPhones. Reparatiebedrijven hebben de grootste moeite om de laatste iPhone 6s te repareren. Alle belangrijke onderdelen zitten namelijk aan elkaar gelijmd. Je kan dus je dure telefoon bijna weggooien wanneer de batterij het begeeft. Reparatiewebsite iFixit, die handleidingen voor reparaties uitgeeft, heeft al eerder geklaagd over de repareerbaarheid van de huidige generatie iPhones.

iPhone R1
De redactie van iPhonie kreeg als een van de eerste het nieuwe toestel in handen en is laaiend enthousiast. De nieuwe gadget is licht en voelt degelijk aan, ziet er strak en ‘sexy’ uit en is erg snel. Opvallend is ook dat het geheugen eenvoudig is uit te breiden door een micro SD-card in de zijkant van het toestel te schuiven. Met hele lage kosten verdubbel je hiermee het geheugen. Wanneer je de achterkant open klikt zijn alle belangrijke onderdelen goed bereikbaar: batterij, knoppen, scherm, camera, antenne enzovoort. Zelfs het vervangen van een nieuwe chip lijkt kinderspel. Hiermee blijf je altijd up-to-date. Je kan de huidige A9 chip straks simpel vervangen door bijvoorbeeld een toekomstige A11-chip. De levensduur van de telefoon wordt hiermee verlengt van 2 jaar naar tenminste 6 jaar. Dit scheelt veel afval, energie, transport en kosten. Peter Appel van iPhonie: “Dit is een echt een top toestel, naast de specs is de repareerbaarheid en de geheugenuitbreiding een top-verbetering. En om bij te blijven hoef je niet meer om de 2 jaar een nieuw toestel te halen. Een revolutie! Gewoon top! Het enige toestel wat qua repareerbaarheid en duurzaamheid in de buurt komt is een Fairphone.”

Apple
Apple zelf wilde niet reageren. Ze verwijzen naar het Apple-event op 21 maart.

Geef een reactie!