Home / Nieuws / Binnenland / Plek nieuwe MCA extra vraag Oekraïne referendum

Plek nieuwe MCA extra vraag Oekraïne referendum

Alkmaar – De HAL- gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk, hebben in allerijl besloten om een extra vraag op het stembiljet over het associatieverdrag met de Oekraïne toe te voegen. De vraag gaat over de plaatsing van het toekomstige MCA.

Referendum
Het referendum wordt gehouden op 6 april. Vanwege de brede discussie in de regio over de plaats van het nieuwe ziekenhuis is, samen met de directie van de Noordwest Ziekenhuisgroep en de direct betrokken gemeenten, besloten om deze extra vraag op te nemen op het stemformulier. Het besluit waar het ziekenhuis moeten komen is zeer recent weer uitgesteld tot rond de zomer. Gemeenten zijn vrij om extra vragen op te nemen op het stemformulier.

“We willen graag het publiek bij de beslissing van de nieuwbouw betrekken. Het is belangrijk wat de bevolking er eigenlijk van vindt. Je kunt het laat vinden, maar beter laat dan nooit. Door aan te haken bij het referendum bereiken we precies de juiste doelgroep”, aldus een woordvoerder van het MCA.

Extra vraag
De extra vraag op het stemformulier luidt: waar vindt u dat het nieuwe ziekenhuis moet worden gebouwd?

  1. Hargen aan Zee. Nabij parkeerterrein Hargen
  2. Heerhugowaard, Abe Bonnemaweg
  3. Broek op Langedijk. Nieuwbouw locatie Westerdel
  4. Opmeer. Voormalige Scheringa museum

Net als bij het Oekraïne referendum is ook de uitslag een advies, wat niet overgenomen hoeft te worden door de Noordwest Ziekenhuisgroep. De gemeenten en het MCA hopen op een hoge opkomst.

Geef een reactie!