Home / Nieuws / Binnenland / Top 10 Europese vakantiebestemmingen voor deze zomer

Top 10 Europese vakantiebestemmingen voor deze zomer

Weet jij nog niet waar je heen wilt deze zomer? Kies dan een van deze 10 plekken uit Europa! Gegarandeerd een top zomer!

 1. Praag
  Rotte Kool Praag
  De Tsjechische hoofdstad ging jarenlang gebukt onder het bewind van communistische leiders. De schoonheid heeft de stad nooit verlaten. Praag heeft, naast de prachtige historische gebouwen en de mooie ligging aan de rivier de Moldau, een ander groot pluspunt. Bier en wijn uit de regio worden in het gangenstelsel van de historische stad gekoeld bewaard. Dit scheelt zoveel elektriciteitskosten, dat in Praag die dranken heel goedkoop zijn.
 1. Wenen
  Rotte Kool Wenen
  Wenen is de hoofdstad van de klassieke muziek. Namen als Mozart en Strauss speelden indertijd voor volle zalen. Die zijn er nog steeds. Vandaag de dag worden er concerten gegeven. Een nieuw vernuftige uitvinding van Universiteit Wenen zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt bij snaarinstrumenten, zoals viool of cello, opgevangen wordt. Hiermee worden de straatlantaarns op de pleinen in de binnenstad van Wenen verlicht. Deze uitvinding heeft de prijs van kaartjes flink doen dalen.
 2. Boedapest
  Rotte Kool BoedapestBoedapest is een stad die elk jaar steeds belangrijker wordt in deze lijst. De Hongaarse hoofdstad heeft onder veel 50-plussers nog het imago van ‘een stad ver in het Oostblok’, maar onder jongeren is dat heel anders. Het festival Sziget trekt elk jaar duizenden jongeren vanuit heel Europa. In de zomer is de elektriciteitsrekening voor de horecaondernemers ook hier extreem laag. Het koude water van de Donau, de rivier die dwars door de stad stroomt, reageert met warmte sensoren. In de zomer kan het hier wel 40 graden worden. De reactie die plaats vindt, zorgt voor extreem goedkope elektriciteit. Hierdoor blijft het eten betaalbaar.
 3. VenetiëRotte Kool Venetië
  Deze Italiaanse stad wordt ook wel gezien als de stad van detoekomst. Door de stijgende zeespiegel zullen steeds meer steden onder water lopen. De inwoners moeten daar op inspelen en zich verplaatsten zoals men dat in Venetië doet. De ouderwetse trekschuit kan weer te water gelaten worden. De gondels in de stad zijn niet alleen romantisch, ze hebben ook nog eens 0,0 procent uitstoot. Dus ook nog goed voor het milieu.
 4. Dordogne
  Rotte Kool Dordogne
  Deze Franse streek biedt voor ieder wat wils. Wandeltochten en survivalroutes door de bossen, kanoën op de rivier, historische steden bezoeken en luieren bij een zwembad, meer of rivier. Alles is er mogelijk. Bovendien is het ook bijna altijd mooi weer. Bovendien is deze regio ook heel duurzaam. Alle wijnen, brood en kaas wordt lokaal geproduceerd. Bijna niets wordt geïmporteerd.
 5. Santa Susanna
  Rotte Kool Santa SusannaDit relatief onbekende Spaanse badplaatsje biedt alles voor iedereen die van mooi weer en rust houdt. Het stadje ligt tussen de uitgaanssteden Lloret de Mar en Blanes, en Barcelona in. De hotels zijn ‘s nachts lekker rustig omdat er geen dronken jongeren over de gangen lopen. Een bezoek aan Barcelona ligt zo voor de hand. Een toplocatie om tot rust te komen. Leuk feitje: Door de vele zonuren die Santa Susanna kent in de zomer, draait de hele plaats het hele jaar op zonne-energie!
 6. Rome
  Rotte Kool Rome
  ‘Alle wegen leiden naar Rome’. Deze uitspraak kent iedereen wel. Dit blijkt ook echt zo te zijn, als je alle historische wegen van de Romeinen zou volgen. De stad, gesticht door diezelfde Romeinen, biedt een kijkje in het leven van die tijd. Bijna alle belangrijke gebouwen uit die tijd staan hier nog overeind. De moeite waard om deze klassieke beschaving te bekijken. In het centrum van Rome mogen bijna geen auto’s meer rijden omdat de het roet een zwarte aanslag geeft op de historische gebouwen. Het voordeel van deze maatregel is dat de luchtkwaliteit verbeterd is.
 7. Londen
  Rotte Kool Tower Bridge
  Londen staat voor het eerst dit jaar niet meer in de top 5. Dit komt omdat een grote stad in de zomer toch niet altijd zo’n pretje is. Je springt immers niet even in de Theems voor verkoeling. Toch vind je ook hier historische en beroemde gebouwen, zoals de Big Ben, Buckingham Palicie en de Tower Bridge. Het uitgebreide metrostelsel zorgt ervoor dat je binnen no-time ergens bent. De metro rijdt overigens op stroom die vrijkomt bij het zuiveren van riool water.
 8. München
  Rotte Kool München
  Nee, niet omdat Arjen Robben hier voetbalt, maar omdat de stad een goede ligging heeft. Een klein stukje rijden en je bent in de Alpen. De natuur ligt om de hoek. Maar ook heeft de stad zelf veel bezienswaardigheden. Het stadsplein en het stadion van Bayern München zijn grote trekpleisters. De vele zonneparken in Duitsland zorgen ervoor de alle snelwegen verlicht zijn met, jawel, groene stroom.
 1. Langedijk
  Rotte Kool DuizendeilandenrijkVerrassend op nummer 10 dit jaar is Langedijk. Deze landelijke gemeente in Noord-Holland timmert hard aan de weg als het gaat om toerisme. Museum de Broeker Veiling is natuurlijk ‘world famous”. Maar ook met een nieuwe winkelcentrum is het winkelgenot flink toegenomen. De twee natuurgebieden, het Duizendeilandenrijk en Geestmerambacht, trekken jaarlijks veel recreanten. Speeltuin De Swaan is een ideale plek voor kinderen en de historische binnenstad van het nabijgelegen Alkmaar is geliefd bij veel cultuurliefhebbers. Camping Molengroet is een van de populairste overnachtingsplaatsen. Kortom, Langedijk kan zich meten met de grote steden in Europa!

Geef een reactie!