Home / Nieuws / Binnenland / Nieuwe bio-condoom lost te snel op

Nieuwe bio-condoom lost te snel op

Heerhugowaard – De nieuwste trend in voorbehoedsmiddelen is duurzaamheid. ‘Doe het groen’ is het devies van Durex. Het grootste condoombedrijf ter wereld heeft de groene bio-condoom ontwikkeld in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Oplosbaar condoom
Het bio-condoom lost namelijk op in water, zonder nadelige gevolgen voor het milieu. De rioolzuiveringsinstallaties halen per jaar duizenden condooms uit het afvalwater. De inzet van het bio-condoom zorgt voor minder plasticafval en een beter zuiveringsproces. Het bio-condoom bevindt zich nu nog in de testfase. Het kampt echter nog met wat hardnekkige kinderziektes. Zo lost het condoom te snel op wanneer het in contact met vocht. Het is nu alleen nog geschikt voor de ‘snelle’ jongens. Wie langer dan 5 minuten vrijt, loopt de kans dat het condoom oplost en geen bescherming meer biedt. “Dit moet absoluut beter”, aldus Peter Enis van het Durex: “Wij maken ons er hard voor dat het condoom binnen 9 maanden rijp is voor een marktintroductie”.

Bloemengeur
Om het duurzame accent extra te benadrukken heeft het condoom een doorzichtig groene kleur en ruikt het naar Fuchia’s. Het extra sterke condoom voor de herenliefde gaat gepaard met de bloemengeur van Anmereetsia’s.

Geef een reactie!