Home / Nieuws / Buitenland / AZ op houten noppen Europa in

AZ op houten noppen Europa in

Alkmaar – AZ plaatste zich door het behalen van de vierde plaats en door de bekerwinst van Feyenoord, voor de Europa League. Komend seizoen start de UEFA een proef moet de noppen onder voetbalschoenen. Uit onderzoek van de Stockholm University blijkt dat houten voetbal noppen langer meegaan, meer grip hebben en goedkoper te maken zijn dan spijker of rubber noppen. Alle clubs die mee doen aan de Europa League dienen voor eind juni de noppen in huis te hebben.

Trainer John van den Brom heeft zijn twijfels over de houten noppen. ‘’Wij zullen twee oefenwedstrijden spelen tegen De Graafschap en PEC Zwolle. Als ons resultaat onder de houten noppen te lijden heeft, zal ik AZ verlaten.’’ Aldus Van den Brom. Harde woorden. Technisch directeur Max Huiberts begrijpt Van den Brom wel. ‘’Als het team slechter wordt door de noppen, maken we geen schijn van kans. Als je dat als trainer weet kan je maar één ding doen en dat is eieren voor je geld kiezen.’’ Veel andere Europese clubs zijn van plan om juridische stappen tegen de UEFA te ondernemen.

Het Zweedse houtennoppenbedrijf Tränøppen is al begonnen met een kortingsactie. Als een Europese club een Zweedse club laat winnen, krijgen zij een jaar lang gratis houten noppen.

Geef een reactie!