Home / Nieuws / Binnenland / Kinderen uit Bangladesh gratis naar Primark

Kinderen uit Bangladesh gratis naar Primark

Alkmaar – Zondag 26 juni arriveren 400 kinderen uit Bangladesh in Alkmaar. Zij werken in een  kledingfabriek en kunnen in de nieuwe Primark met eigen ogen zien wat er gebeurt met de kleren die zij maken. Primark Alkmaar zet een heel programma voor hen op. Zo wordt er een modeshow voor de kinderen georganiseerd en is er een meet & greet tussen makers en klanten. Veel klanten vinden de kwaliteit nog te laag, een gesprek is dus nodig, aldus de Ierse multinational.

De 400 kinderen vertrekken vrijdag 24 juni vanuit de hoofdstad Dhakar naar Amsterdam. EasyJet verzorgt de vlucht. Eenmaal aangekomen in Nederland, slapen de bezoekers op kosten van Primark bij AirBNB’s in de regio Alkmaar. Met de bus reizen ze vervolgens naar Alkmaar. Vanaf het NS-station lopen zij in een lange stoet naar de nieuwe Primark. Daar krijgen ze een rondleiding en volgt de  modeshow. Na afloop kunnen de kinderen groepsgewijs bij de naastgelegen McDonalds een maaltijd halen. Ondertussen zijn continu twintig kinderen in de winkel voor een meet & greet met klanten.

Gul gebaar richting kinderen
Frits Middelkoop van Primark Alkmaar: ‘’Dit is een gul gebaar richting de klant én de kinderen. Die laatste hebben nu geen idee voor wie ze werken. Dankzij dit uitje komen ze daar achter. De klant, die nog wel eens vindt dat onze kwaliteit te laag is, kan tevens direct aan de kinderen doorgeven wat zij verbeterd willen zien aan onze producten. Reken maar dat die daar voortaan rekening mee houden. Dat verstaan wij onder kwaliteitsverbetering en klantvriendelijkheid.”

Geef een reactie!