Home / Nieuws / Binnenland / Astro TV: ‘’Groene wolken boven Langedijk’’

Astro TV: ‘’Groene wolken boven Langedijk’’

Langedijk – De oplettende kijker die gistermiddag naar Astro TV keek op NET 5, hoorde hoe medium Chantal de toekomst van Langedijk voorspelde. Burgemeester Hans Cornelisse belde met het medium om antwoord te krijgen over wat Langedijk in de toekomst allemaal te wachten staat.

Langedijk staat voor een moeilijke keus, blijkt uit de woorden van Chantal. De gemeente, ingeklemd tussen twee grotere gemeentes, is bijna failliet. Een fusie ligt dus voor de hand. Maar met wie? Of heeft Langedijk nog toekomst als zelfstandige gemeente? Met deze vragen belde de burgemeester naar Astro TV om erachter te komen wat Langedijk te wachten staat. Chantal legde de kaarten op tafel en gaf Cornelisse de antwoorden die zij ‘zag’.

Groene wolk
Chantal trok een kaartje waarop wierook te zien is. Ze sluit haar ogen. ‘’Ik zie een groene wolk boven Langedijk. Klopt het dat er een grote schoorsteen staat in uw gemeente?’’, wilde het medium weten. Cornelissen bevestigt dit en verwijst naar de lokale chipsfabriek van Lays. Chantal gaat verder. Ze draait een kaart om met daarop een telefoonlijn naar de hemel. Hiermee kan ze contact maken met Langedijker Jan Langgelee, overleden in 1804. Chantal: ‘’Ik krijg van Jan Langgelee door dat groene rook betekent dat uw gemeente zelfstandig blijft, mits Langedijk slimme keuzes maakt en zich inzet om de Global Goals te realiseren. Dan is zelfstandigheid tot in de lengte der jaren mogelijk.’’

Global goals
Of deze voorspelling van Chantal daadwerkelijk uitkomt, zal de toekomst uitwijzen. Feit s dat de meest inspirerende Global Goal gemeente van Nederland zich de komende jaren inzet voor de vier van de 17 ontwikkelingsdoelen van de VN, te weten: Honger bestrijden, Duurzame Landbouw, Schoon drinkwater en Duurzame energie, productie en consumptie. Als die doelen daadwerkelijk worden gerealiseerd, schrijft Langedijk geschiedenis en zal het wereldwijd eeuwige roem verwerven.

Geef een reactie!