Home / Nieuws / Binnenland / Sylvana Simons: Naam ‘De Kolenist’ racistisch

Sylvana Simons: Naam ‘De Kolenist’ racistisch

Zuid-Scharwoude – Lijsttrekker van Art1kel, Sylvana Simons, vindt de naam van De Kolenist Bar &  Grill racistisch. De naam refereert volgens haar aan de het koloniale verleden van Nederland. ‘’Bovendien doet de naam suggereren dat er alleen blanke kolonisten welkom zijn’’, aldus Simons. Haar opmerking stuit op veel verzet in Langedijk.

Sylvana Simons heeft haar partij, Art1kel, opgericht om ongelijkheid en racisme te bestrijden. Een goed en nobel streven waar niemand tegen kan zijn. Maar, volgens de gemiddelde Langedijker, slaat Simons nu behoorlijk door. ‘’Kolen benne kolen en geen mensen’’ aldus een van de restaurantbezoekers. Een ander: ‘’Aan deze bar komen ook mensen met een buitenlandse achtergrond of, om het politiek correct te zeggen, personen met een migratie-achtergrond en die doen gezellig mee. Die Sylvana kan beter gaan presenteren, want dit is gewoon larie en apekool.’’

Geen commentaar
De eigenaren van De Kolenist Bar & Grill willen niet uitgebreid reageren. ‘’Wij gaan ons niet verlagen tot dit niveau. Als mevrouw Simons niet weet dat een Kolenist iets anders is dan een Kolonist, gaan wij hier niet op in. Onze klanten trekken zich er ook niks van aan. Elke avond is het erg druk. Bovendien is het eten duurzaam en lokaal verkregen.’’

5 Reacties

  1. Ja, maar het eten is lokaal verkregen. Dat is niet eerlijk voor de buitenlandse bedrijven. Want die verdienen zo niets. Snap dat dan…..

    Wat is dat mens een idioot zeg. Ik kan er met mijn verstand niet bij hoe ze toch komt op dit soort dingen. De enige die racistisch is, is zij zelf.

  2. Kijk naar haar indrukwekkende cv… dat zegt al meer dan genoeg over haarzelf hoe dom ze is.. daarbij is ze zelf de grootste haat zaaister !!!!

  3. twee jaar missieschool, paar jaar yabyum, beetje rock en roll, iq van een pindarotsje, je kunt er nix van verwachten

  4. Sylvana, ga eens beter dingen doen en niet ons belasting geld aan lariekoek uitgeve, kijk eens om je heen ouderen, gehandicapten Zorg doe daar eens wat mee dan doe je iets goeds en niet dit soort onzin uitkramen

  5. Wie is Sylvana?

Geef een reactie!