Home / Nieuws / Binnenland / Outsider Cornelisse in beeld als formateur nieuwe regering

Outsider Cornelisse in beeld als formateur nieuwe regering

Den Haag – De bijna ex-burgemeester van Langedijk Hans Cornelisse is benaderd als informateur. Dat is opmerkelijk te noemen. De CDA’er is een volslagen vreemdeling in de landelijke politiek. Daarnaast is, normaal gesproken, de lijsttrekker van de grootste partij de formateur, in dit geval Mark Rutte. Dat het nu toch een CDA’er is, geeft al aan in welke richting wordt gedacht voor een mogelijke coalitie. Edith Schippers (VVD) is de verkenner.

Cornelisse, die op 8 juni afzwaait als burgemeester van Langedijk, staat te boek als verbinder die de kool en de geit spaart. Hij heeft Langedijk als Millenniumgemeente op de kaart gezet en zal deze expertise inbrengen tijdens de onderhandelingen. Het milieu was een onderbelicht thema tijdens deze verkiezingen. Cornellissen zal goede afspraken willen maken over klimaatverandering, duurzame energie en FairTrade. De andere onderwerpen zijn daaraan ondergeschikt.

Geef een reactie!