Home / Nieuws / Binnenland / Dr. Phil bezoekt Langedijk om gemoederen te sussen

Dr. Phil bezoekt Langedijk om gemoederen te sussen

Fusie houdt gemoederen bezig, hulp is onderweg

Langedijk – De mogelijke fusie van de gemeente Langedijk is het gesprek van de dag in de anders zo rustige Dorpsstraat. Voor- en tegenstanders hebben hun eigen argumenten om voor of tegen een fusie te zijn. Ook zijn er hoog oplopende discussies over de ideale fusiepartner. Er dreigt een schisma in de Langedijker gemeenschap.

Het zijn beslist geen Hoekse- en Kabeljauwse twisten die dagelijks worden uitgevochten. Maar de mogelijke fusie en de toekomstige fusiepartner houden de gemoederen wel bezig. Niet alleen in het gemeentehuis, ook op straat zijn er levendige discussies. Die dreigen soms uit de hand te lopen. Niet dat er een handgemeen volgt, maar gezinnen, families, verenigingen en zelfs kerkgenootschappen staan soms lijnrecht tegen over elkaar. Dat zorgt voor onderlinge onrust. Daar moet een eind aan komen, vindt het gemeentebestuur.

Voormalig Rijdende rechter
Het idee was om meester Frank Visser in te schakelen. Die is thuis in de regio, heeft een respectabele staat van dienst en is van onbesproken gedrag. Een openbare zitting in het plaatselijke café waarbij voor- en tegenstanders elkaar treffen, leek een goede oplossing. Leek. Want meester Visser is jurist en doet op basis van het recht een bindende uitspraak. En daar moet Langedijk het dan mee doen. Dat is geen oplossing, maar een dictaat. Daar zit Langedijk niet op te wachten.

Dr. Phil
Daarom is besloten mediation in te schakelen. En wie kan dat beter dan Phillip Calvin McGraw, oftewel Dr. Phil? Deze befaamde Amerikaans psycholoog en aimabele televisiepresentator staat bekend om zijn oplossingsgerichte aanpak. Zijn foundation ondersteunt organisaties die zich toeleggen op de emotionele, fysieke, mentale en spirituele behoeften van kinderen en gezinnen. Uitgangspunt is het samen zoeken naar een oplossing. Daarmee lijkt deze Amerikaan de beste kandidaat om de spanningen in Langedijk weg te nemen. Leve dokter Phil, hét medicijn voor onze gemoedsrust!

Geef een reactie!