Home / Nieuws / CSV BOL volgend jaar als Red Bull Langedijk in Jupiler League

CSV BOL volgend jaar als Red Bull Langedijk in Jupiler League

Broek op Langedijk – Er staat iets groots te gebeuren op voetbalgebied in Langedijk. Energydrank fabrikant Red Bull wil Langedijk meer op de kaart zetten en doopt csv BOL om tot Red Bull Langedijk. CSV BOL staat op het punt kampioen te worden en BOL 2 is al kampioen. Een goed moment voor Red Bull om in de club te investeren.

Er zijn grootse plannen voor de dorpsclub. De club zal straks spelen in de Red Bull Kooldome. Na dit voetbalseizoen zal de Broeckerhoek, ook wel het Bolwerk genoemd, omgetoverd worden tot een stadion met een trainingsveld. Het stadion wordt voorzien van ledverlichting en wordt verwarmd met water uit het nabijgelegen kanaal. In de rust en na afloop van de wedstrijd zijn, naast Red Bull, lokale producten te koop zoals zuurkool en nieuwe bio-chips van Lays. Het gehele dak wordt voorzien van zonnepanelen, waarmee het terrein volledig energieonafhankelijk is. ‘’In witte shirts en rode broeken zullen de mannen Langedijk op de kaart zetten’’ aldus Heinrich Weismann van Red Bull. ‘’Over drie jaar willen we europeesvoetbal gaan spelen. Eerst de Jupiler League maar.’’

Afrikanen
Red Bull neemt 7 Nigerianen, 3 Ivorianen en een Angolees mee naar Broek op Langedijk. Ook worden er drie talenten van RB Leipzig hier gestald om ervaring op te doen. De technische staf en meeste spelers uit de huidige BOL-selectie mogen blijven. De stoeltjes in het stadion zouden eerst blauw worden, een van de kleuren van Red Bulll, maar de luidruchtige supportersvereniging heeft hier een stokje voor gestoken. De stoelen worden licht groen. Het enige teken dat nog denken doet aan vroeger tijden.

Geef een reactie!