Home / Nieuws / Buitenland / Toyota komt met hybride boot

Toyota komt met hybride boot

Tokyo – Na de hybride auto, de Toyota Prius, komt het Japanse merk nu met een hybride boot. De Patriam. Toyota is hiermee de eerste fabrikant die met een hybride boot op de markt komt. Naar verwachting komen binnen nu en twee jaar meerdere bootfabrikanten met een hybride uitvoering.

De Toyota Patriam zal eerst in Nederland op de markt komen, omdat Nederland de meeste boten per inwoners heeft. De afzetmarkt is dus hoog. Mensen die al een motor aan hun boot van Toyota of Yamaha hebben hangen, kunnen deze inleveren bij Toyota en krijgen met hoge korting de hybride boot. Het systeem van de Patriam werkt hetzelfde als bij de Prius. De benzine of dieselmotor laadt de elektrische motor vanzelf op. De boot vaart onder de 30 km/u elektrisch en daarboven schakelt de motor over op de benzine of dieselmotor. Door slim te varen bespaart de bestuurder van de boot brandstof en dat is weer goed voor de portemonnee en het milieu.

In Noord-Holland zijn de eerste verkooppunten in Andijk, Alkmaar, IJmuiden, Muiden en Amsterdam. De prijs wil Toyota voorlopig nog geheim houden.

Geef een reactie!