Home / Nieuws / Binnenland / Alkmaar opnieuw in de race voor The Passion 2018

Alkmaar opnieuw in de race voor The Passion 2018

Alkmaar – Ze gaan er eigenlijk van uit dat het dit jaar wel gaat lukken in Alkmaar: The Passion. Het grootse muzikale Bijbelse spektakel over het lijdensverhaal van Jezus wat jaarlijks op Witte donderdag live wordt uitgezonden. Verleden jaar won Leeuwarden net aan de stedenstrijd om The Passion te mogen organiseren. Maar dit jaar lijkt Alkmaar de beste papieren te hebben. Andere steden die zich gemeld hebben zijn: Delfzijl, Mariahout (Noord- Brabant), Den Helder en Veenendaal.

EO-directeur Arjen Lock blijft nog op de vlakte: ‘’Alkmaar is inderdaad weer in beeld en maakt weer een goede kans. Ze hebben echt een prima Passion-bid afgegeven. Maar de andere steden zijn nog niet uitgesloten.”

Burgemeester Piet Bruinoge: “The Passion kan eigenlijk niet meer om ons heen. We dingen al een paar jaar mee om dit evenement binnen te halen. Alle seinen staan op groen. Alkmaar heeft een prachtig historische centrum en niet te vergeten de kaasmarkt en het AZ-stadion. Maar bovenal de juiste spirit. We zijn ook gewend om grote evenementen te organiseren, zoals de Kaeskoppenstad en de Karavaan. Daarnaast zijn er veel personen in de stad die de rol van Judas kunnen vertolken. Onze partnergemeenten Heerhugowaard en Langedijk zijn ook enthousiast en doen mee. De slogan van stad past prima bij het lijdensverhaal: Bij Alkmaar begint de victorie!”

Den Helder, de Noord-Hollandse concurrent van Alkmaar, deed eerder ook mee in de strijd, maar verloor. Ook dit jaar doet de marinestad er alles aan om The Passon voor zich te winnen. Het bid uit Alkmaar heeft volgens de bookmakers betere papieren.

Groen en positief
Alkmaar wil vooral dat het een groen en positief event wordt. Duurzaamheid en verbinding staan daarbij hoog in het vaandel. Het asielzoekerscentrum ‘De Vluchthoef’ en HAL25 zijn al door het stadsbestuur benaderd om een bijdrage te leveren. De bekende straatmuzikant Bertje Doperwertje is ambassadeur van het evenement: “Naast alle creatieve en verbindende elementen wordt bijvoorbeeld de elektra van het gehele evenement volledig duurzaam opgewekt door de HVC-biomassacentrale. De catering bestaat uit biologische streekproducten en de koffie en thee zijn FairTrade. Eigenlijk heel logisch.”

Geef een reactie!