Home / Nieuws / Binnenland / Dorpsstraat wordt Hans Cornelisselaan

Dorpsstraat wordt Hans Cornelisselaan

Langedijk – Burgemeester Hans Cornelisse zwaait in juni af als burgemeester van Langedijk. De lokale partijen Kleurrijk Langedijk, Hart voor Langedijk en Dorpsbelang Langedijk wilden hem een memorabel afscheid geven. Zij sloegen de handen ineen en kwamen met een toepasselijk cadeau. Doop de Dorpsstraat om tot Hans Cornelisselaan.

Cornelisse is sinds 2005 burgemeester van Langedijk. Onder zijn bezielende leiding is Langedijk een gemeente met allure geworden, maar toch gewoon gebleven. Na 12 jaar burgervader te zijn geweest voor alle Langedijkers, is het tijd voor een toepasselijk cadeau. Drie lokale partijen hebben voorgesteld de Dorpsstraat naar hem te vernoemen. Een meerderheid van de gemeenteraad zou achter deze plannen staan.

Roepnaam
Er waren twee opties voor de nieuwe straatnaam: De roepnaam (Hans) of de initialen (JFN) van de burgemeester. Uiteindelijk is gekozen voor de laatste optie. Gezien de lengte van de straat en de omvang van de volledige naam van de burgemeester, vond Kleurrijk Langedijk het een passend idee om de drie voornamen en de achternaam voluit te gebruiken. Dat zou betekenen dat de Dorpsstraat zou worden omgedoopt tot de Johannes Franciscus Nicolaas Cornelisselaan. Dat ging de andere partijen te ver, daarom is uiteindelijk gekozen tot de JFN Cornelisselaan. Die naam doet recht aan de uitstraling die Hans Cornelisse ons dorp de afgelopen twaalf jaar heeft meegegeven.

Op donderdag 15 juni wordt het eerste straatnaambordje onthuld door burgervader Cornelisse.

Geef een reactie!