Home / Nieuws / Lifestye / Daten in Langedijk: De leukste dingen om samen te doen

Daten in Langedijk: De leukste dingen om samen te doen

Er zijn een hoop leuke dingen te doen in Langedijk. Je boft maar als je daar mag gaan daten. Door in Langedijk op date te gaan, ben je duurzaam bezig. Je verbruikt minder brandstof en de lokale economie trekt aan. Rotte Kool zocht voor jou uit wat de leukste dingen zijn:

1. Het Geestmerambacht. Niets is romantischer dan een bezoekje aan een mooi natuurgebied. In de zomer kan je heerlijk liggen bakken in de zon, om daarna nog wat te drinken bij de paviljoens De Zuidpunt of Het Meer (het oude Paars). De rest van het jaar blijft een wandeling de moeite waard.

2. Wijn en bier proeven. Het kan er helaas niet echt, maar bij de Wijntapperij De Burg in Noord-Scharwoude zijn er speciale en bijzondere soorten wijn en bier van over de hele wereld te koop. De moeite waard om samen heen te gaan en diezelfde avond op te drinken.

3. Uit eten. Het beste restaurant om samen uit eten te gaan in de Kolenist in Zuid-Scharwoude. Natuurlijk zijn er veel meer restaurants in Langedijk, maar deze is en betaalbaar en sfeervol. Leuk voor een date.

4. Terrasje pakken. Geen zin om het dorp uit te gaan om toch op een mooie plek op het terras te zitten? Ga dan naar Marktzicht in Broek op Langedijk. Een mooi terras aan het water, met uitzicht op de beroemde veiling.

5. Museum Broekerveiling. Naar een museum voor een date? Ja! Het klinkt misschien gek maar in dit museum kan je de mooiste foto’s maken. Het museum staat op palen in het water. Een soort overdekt Venetië. Tip: Huur een fotograaf voor een fotoshoot. Voor een eerste date misschien een beetje te veel gevraagd, maar je krijgt hier geen spijt van.

6. Bootje varen. Langedijk is een waterrijke gemeente. Iets om trots op te zijn. De vaarroutes tussen de eilandjes in op het Duizendeilandenrijk zijn heel romantisch. Samen in een fluisterbootje, drankje mee, en lekker genieten van de natuur en van elkaar.

7. Uitzichtpunt. Je moet het wel lief vragen aan de pastoor, maar vanaf de 56 meter hoge toren van de Sint Jan de Doper in Noord-Scharwoude heb je een prachtig uitzicht over Langedijk. Een mooie plek om je date mee naar toe te nemen.

Geef een reactie!