Home / Nieuws / Lifestye / De 5 grootste verschillen tussen Warmenhuizen en Langedijk

De 5 grootste verschillen tussen Warmenhuizen en Langedijk

Langedijk/Warmenhuizen – Elke Langedijker kent wel iemand uit Warmenhuizen. En iedere Warmetuuter kent ook een Langedijker. Toch zijn er grote verschillen die simpelweg (bijna) altijd blijven bestaan. Ga zelf maar na waar jij je het fijnst bij voelt. Rotte Kool zocht de vijf grootste verschillen voor je uit!

Kroegen – Warmenhuizen heeft veel meer kroegen waar grote groepen jongeren heen gaat in het weekend. De Ooievaar, de Cocobar en Het Bolletjescafé trekken op een gemiddelde zaterdagavond meer jongeren dan t’ Karrewiel, De Roode Leeuw en Marktzicht samen. Langedijkers gaan toch eerder naar Alkmaar.

Voetbal – VIOS-W speelt 4e klasse zondag. BOL, LSVV en DTS spelen allemaal hoger. Alleen SV Vrone speelt op hetzelfde niveau.

Boeren – Of je het er nu mee eens bent of niet… Warmehuizers zijn veel boerser dan Langedijkers.

Kerken – In Langedijk struikel je over de kerken. Er staan er 12, waarvan er in 11 nog kerkdiensten gehouden worden. Hervormde Gemeente, Trefpuntkerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Christelijk Gereformeerd, Vrij Evangelische Gemeente De Ark, Doopsgezinde kerk, Sint Jan de Doper, De Koogerkerk, Ontmoetingskerk (is alleen niet meer in gebruik), de Witte kerk, de Regenboogkerk en de Allemanskerk.
Warmehuizen houdt heeft er slechts twee. De Ursulakerk en de Oude Ursulakerk.

Duurzaam – Langedijk heeft meer zonnepanelen dan Warmenhuizen. Niet zo gek, er staan ook meer gebouwen. Percentueel gezien ligt het niet heel ver uit elkaar. Dus, beste Warmetuuters en Langedijkrs, plant uw daken vol en wie weet heeft jouw plaats binnenkort de meeste zonnepanelen.

Geef een reactie!