Home / Nieuws / Binnenland / Roodharige gratis naar Roode Leeuw

Roodharige gratis naar Roode Leeuw

Zuid-Scharwoude – Mensen met rood haar mogen dit weekend gratis naar de Roode Leeuw. De Roodharige-kunnen-niet-lang-in-de-zon stichting heeft dat voor elkaar gekregen. Zij vinden dat roodharige in de zomermaanden al genoeg te lijden hebben. De roodharige Langedijker leeuw zal hier ook last van hebben, is de gedachte. Roodharige met blauwe ogen krijgen zelfs een gratis drankje.

De Roode Leeuw vindt het plan van Roodharige-kunnen-niet-lang-in-de-zon stichting een mooie vondst. Een woordvoerder van de stichting doet namens de partijen het woord: ‘’Ik heb zelf rood haar. In de zomer ben ik alleen maar aan het smeren en na een tijd moet ik gewoon echt uit de zon, anders verbrand ik levend. Door de klimaatsverandering neemt de zonkracht in Nederland alleen maar toe en wordt het alleen maar erger voor de roodharigen. Om de pijn te verzachten zocht ik naar een toepasselijke feestlocatie. Dat is de Roode Leeuw geworden. Zij vinden hun naam met de haarkleur een mooie combinatie om de roodharige een zaterdagavond tegemoet te komen.’’

Blauwe ogen
De meest unieke combinatie haar- en oogkleur is rood haar en blauwe ogen. Omdat deze combinatie over de hele wereld zeer zeldzaam is, krijgt degene die dat wel heeft zijn of haar eerste drankje gratis.

Geef een reactie!