Home / Nieuws / Winnaar Alkmaar City Run krijgt Fairtrade hardloopschoenen

Winnaar Alkmaar City Run krijgt Fairtrade hardloopschoenen

Alkmaar – De winnaar van de City Run by Night in Alkmaar, wint fairtrade hardloopschoenen van ADIDAS. Dit maakte de sponsor vandaag op een persconferentie op het gemeentehuis bekend. De schoenen zijn gemaakt door eerlijke producten, waarbij alle handen die aan de schoenen gewerkt hebben, eerlijk zijn uitbetaald.

De organisatie noemt deze prijs een sportieve en eerlijke toevoeging. ‘’In deze tijden dat doping verledentijd is, is het tijd op een stap verder te gaan. Een eerlijke sport vraagt om eerlijke producten. ADIDAS is zo goedwillig geweest om als eerste deze stap te zetten. We hopen hiermee dat over drie jaar alle deelnemers op fairtrade schoenen hardlopen, en dat meer bedrijven, zoals NIKE en PUMA, ook overgaan op fairtrade schoenen.’’ aldus de woordvoerder.

Kinderarbeid
De huidige schoenen- en kledingindustrie kenmerkt zich door veel kinderarbeid. De beelden van de instortende fabriek in Bangladesh staan nog op het netvlies. Daarnaast worden in deze lagelonenlanden niet alleen de arbeidsomstandigheden met voeten getreden. Ook het milieuregels worden veelal aan de laars gelapt. De fairtrade schoen lijkt een stap in de goede richting.

Kom op tijd
Op woensdag 24 mei om 19:30 starten de eerste deelnemers van de City Run. De inschrijving voor dit steeds groter wordende evenement was dit jaar snel uitverkocht. Er wordt dan ook veel publiek verwacht tijdens de wedstrijd. Ondanks UEFA Europa League finale tussen Ajax en Manchester United, die op het zelfde avond in Stockholm wordt gespeeld. Een tip van de organisatie: kom op tijd.

Geef een reactie!