Home / Nieuws / DTS, LSVV en CSV BOL in FIFA 18

DTS, LSVV en CSV BOL in FIFA 18

Regio Alkmaar – Gameontwikkelaar EA Canada heeft vandaag bekendgemaakt dat amateurclubs uit verschillende landen worden toegevoegd aan de nieuwe game FIFA 18. Nederlandse gebruikers kunnen alleen gebruik maken van de Nederlandse amateurclubs. De voorwaarde is dat de clubs minimaal 3e klasse zaterdag of zondag moeten spelen. Ook voetbalverenigingen uit Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard worden ontwikkeld voor FIFA 18.

Voor Alkmaar betekent dat AFC’34, Kolping Boys, Alkmaarsche Boys en Jong Holland beschikbaar zijn in de nieuwe game FIFA 18. Uit Langedijk worden C.S.V. BOL en LSVV en DTS toegevoegd. Vrone is niet vertegenwoordigd, omdat het in de 4e klasse zondag uitkomt. Heerhugowaard is met Reiger Boys en SVW’27 vertegenwoordigd. Met deze actie hopen de makers van EA dat de nieuwe game nog meer gekocht wordt. Ook hopen zij op virtuele toernooien in voetbalkantines tussen de clubs. Op dit moment zijn technici hard bezig om een X-BOX te ontwikkelen met elf controllers en een ingrijpknop voor de coach. Op die manier kan elke speler zichzelf besturen.

Beste spelers van Langedijk
Net als in de huidige game kan je een eigen “ultimate’ team samenstellen door spelers te kopen en te verkopen. Met spanning werd in Langedijk uitgekeken naar het level van de amateurspelers. Slechts enkele Langedijker voetballers komen boven de 80 punten grens. BOL-spelers zijn in punten gestegen vanwege het bijna behaalde kampioenschap afgelopen weekend. Koen Tros krijgt 88 punten en topschutter Sietse Brandsma zelfs 92 punten toebedeeld. DTS‘er en voormalig Almere City- en Ajaxspeler Jordi Bitter krijgt 85 en de van FC Groningen teruggekeerde Teun Cools 86. Bij LSVV krijgen Boy Kansen en Rik Molenaar beiden 81 punten.

Bezuinigingen
Veel sportclubs kampen met bezuinigen vanuit de gemeenten en teruglopende ledenaantallen. Door deze X-Box komen steeds meer sportclubs uit de financiële put. De plaatselijke middenstand kan een virtueel reclamebord langs het veld in het spel kopen voor een seizoen. De clubs kunnen ervoor kiezen om een wedstrijd op de X-BOX te spelen in plaats van op het veld. Dit scheelt de verenigingen onderhoud aan het terrein. Daarnaast scheelt het ook nog eens veel reistijd en benzine. LSVV heeft al aangegeven één veld op te offeren voor zonnepanelen. Van de opgewekte stroom kunnen zij, naast de X-BOX met elf controllers ook hun hele complex een hele middag draaiende houden.

Zuurkoolcup
De clubs van Langedijk zijn nog in onderhandeling met de KNVB en EA Canada om Vrone toch toe te laten in de game. De organisatie van de Zuurkoolcup, dit jaar in handen van LSVV, wil naast het echte toernooi gelijktijdig de game-variant van de Zuurkoolcup introduceren. Dit zal plaatsvinden op grote Ledschermen in een aparte feesttent. Dit zou volgens de organisatie een extra dimensie geven aan het belangrijkste voetbaltoernooi van Langedijk.

Geef een reactie!