Home / Nieuws / SV Koedijk en SV Vrone noodgedwongen fuseren

SV Koedijk en SV Vrone noodgedwongen fuseren

Koedijk/Sint Pancras – Het ‘F’ woord is bij menig voetbalclub een taboe. Toch zullen SV Koedijk en SV Vrone er aan moeten geloven. Gemeente Alkmaar heeft andere plannen met het terrein waar Koedijk op speelt. Windmolens en zonnepanelen moeten de voetbalvelden doen vergeten. SV Koedijk rest alleen nog maar een fusie. De supporters van beide sportverenigingen zijn het niet eens met dit besluit en hebben acties aangekondigd.

Gemeente Alkmaar wil meer investeren in groene stroom. Het quotum dat de gemeente gesteld heeft, wordt nog niet gehaald. Om hier verandering in te brengen is besloten om op het terrein van SV Koedijk zonnepanelen en twee windmolens te plaatsen. De ligging van het terrein ten opzichte van de zon en de windsnelheden die er worden gemeten, gaven voor de gemeente de doorslag om dit energiepark te realiseren op deze locatie. Alle huishoudens in Alkmaar-Noord, inclusief Koedijk, en Sint-Pancras worden hierdoor op groene stroom aangesloten.

Van aartsvijand tot gedwongen vriend
SV Vrone en SV Koedijk zijn van oudsher aartsrivalen. Tot op de dag van vandaag is dit te merken aan de grimmige sfeer die rond en op het veld hangt tijdens onderlinge ontmoetingen. Beide eerste teams komen dit seizoen nog uit in de zondag vierde klasse. SV Vrone heeft, door het dalende ledenaantal, niet lang na hoeven denken over de fusie. Hierdoor zal de regionale derby tussen de twee dorpen verdwijnen en moeten de aartsvijanden vanaf volgend seizoen samen door één deur.

Nieuwe naam
KVC’17 is de nieuwe naam voor de fusieclub. Koedijk Vrone Combinatie 2017. Onder de aanhang van de sportverenigingen is veel kritiek. Zo is het besluit over SV Koedijk door de gemeente Alkmaar genomen en bij SV Vrone besloot het bestuur van de club in te stemmen met de fusie. De leden van de club zijn niet gehoord.  Supporters van SV Koedijk hebben aangekondigd de eerstvolgende raadsvergadering van de gemeente Alkmaar te komen verstoren en het eerste elftal van SV Vrone hoeft de komende wedstrijden niet te rekenen op de twaalfde man. Ook de Facebookpagina ‘KVC Weg ermee’ heeft inmiddels 2500 likes. Het nieuwe sportcomplex nabij de kruising van het Daalmeerpad en de Vroonermeerweg.

Geef een reactie!