Home / Nieuws / NOC*NSF: Beddenracen Olympische sport in 2024

NOC*NSF: Beddenracen Olympische sport in 2024

Langedijk – Beddenracen is bijna 40 jaar lang een vaste traditie in gemeente Langedijk. Sinds kort is deze sport ook bij NOC*NSF opgevallen. Met groot enthousiasme mag SportEvents Langedijk melden dat NOC*NSF met het IOC gesprekken heeft gevoerd om van Beddenracen een Olympische sport te maken. De eerstvolgende editie waar de sport zijn debuut hoogstwaarschijnlijk gaat maken, wordt gehouden in Parijs of Los Angeles in 2025.

Enthousiasme is groot
Al enige tijd moest de organisatie van de beddenrace SportEvents Langedijk zijn lippen gesloten houden, maar nu mag men vrijuit spreken. “Eind vorig jaar zijn we benaderd door het NOC*NSF. Zij volgen de beddenrace al een aantal jaar en zijn razend enthousiast over de sport. Wij hebben een aantal goede gesprekken gevoerd en merken dat zij ontzettend enthousiast zijn. Aankomende editie zal zelfs een delegatie van het IOC de beddenrace in Langedijk bezoeken. Je merkt aan alles dat zij dit uiterst serieus nemen. Beddenrace is een begrip in Langedijk, maar dat dit nu ook internationaal de aandacht trekt is iets waar wij nooit over hebben kunnen dromen”, aldus voorzitter Olaf Bos.

Fantastische evenement
De organisatie van NOC*NSF is duidelijk. “Beddenrace Langedijk is een fantastisch evenement waar de sport perfect tot zijn recht komt. We zijn al een aantal jaren bezig om te kijken hoe we de Olympische Spelen kunnen verrijken met nieuwe sporten. Je ziet dat nieuwe sporten als shorttrack, windsurfen, mountainbiken zich razendsnel ontwikkelen. Wij zien beddenracen als directe aanwinst voor de Olympische Spelen. Het zal nog even duren voordat het wordt toegelaten, maar wij hebben er alle vertrouwen in om het IOC te overtuigen. Ons eigen IOC-lid Camiel Eurlings is al om.”

De Langedijker editie van de Beddenrace vindt plaats op zaterdag 26 augustus. Later dit jaar volgt Amsterdam die in het weekend van 16 -17 september tijdens de Dam tot Damloop ook een beddenrace gaat organiseren.

 

Geef een reactie!