Home / Nieuws / Binnenland / Elektriciteit kopen in de supermarkt. Test in Langedijk

Elektriciteit kopen in de supermarkt. Test in Langedijk

Langedijk – Om mensen bewuster te maken van hun energieverbruik, besloten de gezamenlijke energiemaatschappijen om een oud systeem nieuw leven in te blazen. Bij de supermarkten Deen, Vomar en Dekamarkt koopt een klant bij de servicebalie een bonnetje waar een code op staat. Na het invoeren van de code in de meterkast verhoogd de klant zijn of haar energielimiet.

Op deze manier moeten inwoners van Langedijk zich bewust worden van hun energiegebruik. Mike Room van NUON: ‘’Als mensen zelf hun energielimiet moeten kopen zijn ze bewust van de hoeveel die ze verbruiken, en , als het een krappe maand is, hoeveel het kost. Als je minder verbruikt zie je dat je daadwerkelijk per maand geld overhoudt.’’

Korting
Huiseigenaren met zonnepanelen krijgen standaard 20% korting. Hoe groener de stroom, hoe goedkoper het opwekken. Deze test duurt een jaar. Als het werkt en zichtbaar resultaat heeft wordt het volgend jaar door heel Nederland ingevoerd.

Geef een reactie!