Home / Nieuws / Binnenland / Strijd om felbegeerd Langedijk is begonnen: Alkmaar vs Heerhugowaard

Strijd om felbegeerd Langedijk is begonnen: Alkmaar vs Heerhugowaard

Langedijk – De gesprekken met alle buurgemeenten zijn geweest en Langedijk mag gaan kiezen aan welke gemeente zij het ambtelijk apparaat willen vergeven. Heerhugowaard en Alkmaar blijven over. Beide staan te springen om Langedijk. Uit onderzoek onder de bevolking, zowel van Rotte Kool als dat van gemeente Langedijk, komt Alkmaar het beste uit de bus. Uit alle andere onderzoeken is dat Heerhugowaard.

Voordelen
Het is niet zo gek dat beide buurgemeenten van Langedijk graag een fusie aangaan. Langedijk heeft immers de groenste en grootste kolen van het land. Dankzij het rijke verleden van de dorpen die samen deze gemeente vormen, is er een hechte, op zichzelf staande gemeenschap ontstaan. Iets om jaloers op te zijn. Dankzij de sociale controle die dit met zich meebrengt, zijn veiligheidskosten voor de gemeente laag.

Duurzaam
Dankzij de inzet van de actieve Millenniumgemeente Langedijk is de gemeente een voorbeeld voor de regio. De gemeente die Langedijk krijgt, haalt deze kennis ook binnen. Het water is bovendien erg zuiver in Langedijk, iets wat bij het Strand van Luna en de grachten van Alkmaar niet altijd het geval is. En, last but nog least, de mooiste vrouwen komen uit Langedijk! Wie wil die gemeente niet?

Geef een reactie!