Home / Nieuws / Lifestye / De beste 8 groene liedjes

De beste 8 groene liedjes

Zangeres

Zingen verbroedert. Dus wie op vakantie contact wil leggen met anderen, zet een lied in. Ken je de tekst niet? Neurie dan gewoon mee. Het gaat om het gevoel, nietwaar! Als rasechte Langedijker ga je ook tijdens je vakantie voor duurzaam. Daarom zetten we een aantal bekendste groene liedjes voor je op een rijtje. Veel plezier ermee.

8. Green Green Grass Of Home is gezongen door grootheden als Tom Jones, Johhny Cash en Joan Baez. Het lied gaat over de thuiskomst na een lange reis. Je raadt het al: nergens is het gras groener –  en het leven mooier – dan in je eigen woonplaats.

7. Coldplay zingt het gevoelige Green Eyes als eerbetoon aan een geliefde met prachtige groene ogen. De persoon in kwestie is betrouwbaar en sterk als een rots. De zanger wil volgens de tekst niet verder gaan in het leven zonder haar (of hem).

6. Little Green Bag uit 1969 werd in 1992 gebruikt als titelsong voor de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino en een Japanse whiskyreclame. In 1999 werd de single opnieuw uitgebracht. George Baker stopte na deze hit met zijn werk in de fabriek om zich volledig op zijn muzikale loopbaan te storten.

5. John Legend bezingt in Green Light zijn liefde voor een vrouw. De liefde komt klaarblijkelijk van een kant, want hij vraagt continu om groen licht om (door) te gaan. Pas dan kan hij in beweging komen en weet zij dat het goed zal komen.

4. Pink Floyd moest het vooral hebben van uitgesponnen muziek en doordachte woorden. Hun nummer Green is the colour gaat over een mooie, vriendelijke vrouw die je kan zien als je je ogen sluit. Een echte droomvrouw dus!

3. 50 cent rapt heel wat dollars bij elkaar. Van zijn eerste album met de toepasselijke naam Get rich or die try’in worden miljoenen exemplaren verkocht. In Green Lantern zingt hij over het leven op straat. Daarbij klinken meerdere pistoolschoten.

2. Groen als gras van Acda & De Munnik is de titelsong van All Stars. De film uit 1997 gaat over  een team van zeven voetballers. Die spelen van jongs af aan ieder weekend een potje voetbal bij hun club Swift Boys. Veel succes hebben ze niet, maar ze beleven wel veel lol.

1. Met stip op een: It’s not easy bein’ green van Kermit de kikker. Die  begint met de opmerking dat hij liever groen of rood was. Maar eindigt ermee dat groen de kleur van de lente is en vriendelijk overkomt. Kortom: groen zijn is belangrijk! En daar sluiten we ons natuurlijk van harte bij aan!

Geef een reactie!