Home / Nieuws / Binnenland / ANWB-stelletjes verboden in Langedijk

ANWB-stelletjes verboden in Langedijk

Langedijk – Je ziet ze steeds vaker, de zogeheten ANWB-stelletjes. Dat zijn meestal echtparen van boven de 50 jaar die dezelfde kleren dragen. Vaak van die ‘praktische buitenkleding’ uit de ANWB-winkel. Omdat over het algemeen mensen dit niet mooi vinden, stelt de nieuwe burgemeester Hoekema een lokale verordening in: ANWB-stelletjes zijn niet langer welkom in Langedijk.

“In Langedijk houden we van diversiteit. We zijn er trots op dat we elk mens, ongeacht uiterlijk, geslacht of huidskleur, gelijk behandelen. Daar past dezelfde kleding niet bij”, aldus Hoekema.

Brede steun
Verschillende lokale organisaties en bedrijven steunen dit idee. Zo gaat de Shoeby in het winkelcentrum Broekerveiling extra vrouwelijke kleding verkopen. De HEMA haalt alle uniseks artikelen uit de schappen. Ook Millenniumgemeente Langedijk staat achter het initiatief: ‘’Wij streven naar een schoner Langedijk. Niet alleen qua lucht en water, maar het oog wil ook wat.’’

Het blijft overigens niet bij dit idee. De volgende actie waar de burgemeester over nadenkt, is om huisvrouwen met een kort pittig kapsel te weren uit de gemeente.

Geef een reactie!