Home / Nieuws / Lifestye / De 6 groene drankjes die je kunt drinken tijdens de Kermis

De 6 groene drankjes die je kunt drinken tijdens de Kermis

De kermis staat voor de deur. Daar past een drankje bij. Natuurlijk, een pilsje pakken mag. Maar je wilt toch ook wel eens wat anders proeven? Daarom hebben we de meest groene drankjes voor je op een rijtje gezet. Kun je kiezen!

Er zijn overigens niet heel veel drankjes met een groene kleur. Naast welgeteld zeven cocktails, waaronder een Green Eyes (op basis van rum) en The Hulk (op basis van Wodka), zijn er vijf echt groene dranken. Probeer ze allemaal eens uit en deel je ervaringen.

– Boswandeling heeft een basis van banaan, kokos en verse room. Deze ingrediënten geven het likeurtje een tropische smaak. Ook de kleur doet tropisch aan. Boswandeling is namelijk lichtgroen. Het alcoholpercentage is een bescheiden 15 procent, de drank wordt als regel geserveerd met ijs.

– Iets sterker is Pisang Ambon met 20 procent alcohol. De drank ruikt naar rijpe bananen met een vleugje citrus en heeft een zoete afdronk. Vanwege de felle kleur is het goed te mixen. Het recept is gebaseerd op een oude Indonesische likeur. Dit verklaart ook de naam: pisang is Indonesisch voor banaan en Ambon verwijst naar het gelijknamige Indonesische eiland.

– Chartreuse dankt zijn naam aan het kartuizerklooster in de Franse Alpen. De kruidenlikeur is gemaakt van 130 verschillende planten, kruiden en specerijen. De basis van alle likeuren vormt de elixer, gemaakt naar een recept uit 1605. Elixer komt uit het Arabisch en betekent ‘de steen der wijzen’. Het alcoholpercentage van groene Chartreuse is 55 procent. Proost!

– Absint is een sterke drank (het alcoholpercentage kan oplopen tot 60 procent!) op basis van anijs, absintalsem, venkel en diverse kruiden. In Europa was het een van de populairste alcoholische dranken van de late 19e eeuw. Het werd begin 20e eeuw in veel landen verboden wegens de vermeende hallucinogene werking, tegenwoordig is het vrij te koop.

– Uiteraard mag groene thee niet in dit rijtje ontbreken. De drank is traditioneel populair in China, Afghanistan, Japan en in het westen van Pakistan. De laatste jaren maakt het een opmars in Europa. Groene thee wordt geproduceerd door de jonge bladeren van de theeplant onmiddellijk na de oogst te behandelen met stoom. Daardoor worden de enzymen geïnactiveerd die oxidatie van de polyfenolen veroorzaken. Op die manier blijft de kleur van de blaadjes groen. De thee wordt meestal op wat lagere temperatuur (70-80 graden Celsius) getrokken, aangezien deze anders te bitter smaakt. Schenk nog maar eens in!

Geef een reactie!