Home / Nieuws / Binnenland / VERRASSING: Bier op kermis was alcoholvrij!

VERRASSING: Bier op kermis was alcoholvrij!

Zuid-Scharwoude – Wie dronken terug kwam van de kermis, mag zich na het lezen van dit schokkende nieuws even flink achter de oren krabben. Een test van de GGD om niets vermoedend alcoholvrijbier te schenken is uitgevoerd en geslaagd tijdens de Kermis in Zuid-Scharwoude. De GGD toont hiermee aan dat voor een groot gedeelte dronkenschap tussen de oren zit.

Experiment
De GGD Hollands Noorden sponsorde het bier en sloot in het geheim contracten met alle betrokken horeca. Het enige wat nog nodig was waren Langedijkers op de kermis. En die kwamen in grote getalen. Drie dagen lang vond hetzelfde fenomeen plaats. Iedereen ‘tankt’ bier, gaat zich gaande de dag losser vrijer gedragen en aan het eind van de dag kunnen sommigen niet meer op hun benen staan. De GGD toont hiermee het ‘placebo-effect’ aan. Mensen denken dat ze bier met alcohol drinken en gaan zich daar naar gedragen. Initiatiefnemer Ward Abstinent: Omdat de gezond van Langedijkers door drankgebruik achteruit gaat, pakte we de kermis aan als actie om de gezondheid te beschermen. Ook konden we de invloed van alleen al het idee dat mensen bierdrinken aantonen. Blijkbaar kunnen mensen dus net zo gek doen als ze geen alcohol op hebben.’’

Milieu
De Millennium Gemeente Langedijk is ook blij met de genomen maatregel. ‘’De wildplassers hebben nu geen alcohol in het milieu gezeken. De normale afvalstoffen uit de urine zijn ook niet optimaal voor het milieu, maar altijd nog beter dat urine van iemand die bier dronk.’’ Aldus een woordvoerder.

Ps: Alle andere dranken hadden een verlaagd alcoholpercentage.

8 Reacties

 1. Meeste mensen zijn al lam voor ze aankomen dus dat alcohol vrij bier verhaal is dus ook niet helemaal waar

 2. Ben het met Nikita eens. Meesten komen al lam aan. Niet echt een goede test.

 3. Bij wie moeten we de btw terug vragen? op bier 21 % en op alcohol vrij 6%!

 4. btw: abstinent
  zich vrijwillig onthoudend van verslavende genotsmiddelen zoals alcohol en drugs, of van seksuele omgang
  Bron: anw.inl.nl

 5. Kan me niet voorstellen dat dit mag dat je niets vermoedende burgers mag onderwerpen aan een test waar ze niets van af weten. Ze betalen voor iets wat ze niet gekocht hebben … ik geloof niet in dit artikel!

 6. Noh, het ik dat lelijke wijf nog nuchter ketst…

 7. Er werd toch neem ik aan ook andere alcoholische dranken verkocht of alleen bier? Indrinken gebeurt idd en even tussendoor ergens anders een biertje gebeurt of een shotje. Dus in hoeverre is deze test wel juist?

Geef een reactie!