Home / Nieuws / Binnenland / Slagerijen dicht op EetGeenDierenDag

Slagerijen dicht op EetGeenDierenDag

Langedijk – Op 4 oktober, oftewel nationale Dierendag, zijn alle slagerijen in Langedijk dicht en de restaurants in Langedijk serveren uitsluitend vegetarische gerechten. De betrokken ondernemers geven gehoor aan de actie van Wakker Dier: EetGeenDierenDag.

Op Dierendag verwent met de huisdieren extra. Maar de dieren in de vee-industrie worden vaak vergeten. Terwijl juist hún leven echt geen feestje is. De dieren worden vaak beestachtig behandeld. In augustus brandde er nog een kippenschuur uit met de dood van 40.000 kippen als gevolg. Te krappe hokken, overvloedige antibiotica en mestproblemen zijn de bekendste problemen in de sector.

Vleesloos
De Langedijker slagers blijven op 4 oktober dicht. Maar ook in de vleesschappen in alle supermarkten liggen geen vleeswaren. De Deen gaat zelfs zover dat ze blikken knak- en rookworsten uit de schappen verwijderen: “Als je het doet, moet je het wel goed doen.” Aldus een woordvoerder van de Deen supermarkten.

Vegetarische menukaart
Restaurant Het Bakkershuys in Broek op Langedijk pakt uit met een geheel vegetarische menukaart, waaronder maaltijdsalades en wokgerechten met Tempeh. Zelfs snackbar Coco in Zuid-Scharwoude doet mee: “Normaal gesproken hebben wij frikandellen van afvalvlees, maar zijn op dierendag serveren de overheerlijke Vega frikandel. Die moet je gewoon proeven!” aldus de enthousiaste eigenaar.

Geef een reactie!