Home / Nieuws / Binnenland / Wethouder Jan Nagengast stapt op door slechte duurzaamheidsscore Alkmaar

Wethouder Jan Nagengast stapt op door slechte duurzaamheidsscore Alkmaar

Alkmaar – Na Minister Hennis van Defensie legt nu, zij het om heel andere reden, de Alkmaarse wethouder Jan Nagengast per direct zijn functie neer. Hij is politiek verantwoordelijk voor de buitengewoon slechte score op de ranglijst “Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2014 – 2017’. Alkmaar staat slechts op plek 303 van de 388 Nederlandse gemeenten.

Vernietigend rapport
Het onderzoek werd verricht door de Universiteit van Tilburg (Telos). Ze lieten geen spaan heel van Alkmaar: “Een hoop bla, bla en weinig echte actie. Praatjes vullen geen gaatjes” aldus een van de onderzoekers. Gisteren wilde de geplaagde wethouder niet reageren op het uitgekomen rapport. Vandaag treedt hij dus af. “Ik trek mijn conclusies. Ik heb altijd hard gewerkt om duurzaamheid en energiebesparing onder de aandacht van de Alkmaarders te krijgen. We waren een eind op weg, maar het is nog niet voldoende. Het is jammer.” Aldus Nagengast.

Langedijk
Omliggende gemeenten scoren beduidend beter. Langedijk staat op plek 53 en Bergen op 63. Heerhugowaard neemt de 277ste plek in. Ook niet bepaald een goede positie, ondanks de aanwezigheid van ‘De stad van de zon’.

Waarnemend burgemeester Jan Hoekema van Langedijk: ”Langedijk gaat ambtelijk fuseren en we zijn nog op zoek naar een juiste partnergemeente. Het moge duidelijk zijn dat Alkmaar nu niet onze eerste keus is. Onze gemeente wil verder verduurzamen, maar Alkmaar loopt hopeloos achter, ondanks alle goede bedoelingen.”

Geef een reactie!