Home / Nieuws / Binnenland / Motorclub Green Angels maakt wegen Noord-Holland veilig

Motorclub Green Angels maakt wegen Noord-Holland veilig

Alkmaar – In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Green Angels een leuke motorclub. ‘’We hebben geen wapens, geen strafblad en gebruiken en handelen niet in drugs. Het enige wat we anders doen is op elektrische motoren rijden’’ aldus de clubvoorzitter Mike Spijckermat. De club heeft drie afdelingen in Noord-Holland. Alkmaar, Den Helder en Purmerend zullen het vanaf nu met deze motorrijders te stellen hebben.

Vriendelijk
Mike Spijckermat, een grote jongen met een groene tatoeage van zijn ex-vrouw Hetty op zijn bovenarm. Op het eerste gezicht wil je geen ruzie met hem hebben. Toch is hij heel vriendelijk en open. ‘’Ik heb een hekel aan het imago van motorclubs tegenwoordig. Iedereen zeurt maar over strafbladen, criminelen en banden met de onderwereld. Zeur dan eens over het nutteloos verbranden van brandstof denk ik dan. Dat is pas schadelijk voor de omgeving. Daarom ben ik zo trots op de Green Angels. Wij belasten het milieu minimaal en kunnen onze hobby uitoefenen.’’

Groen
De club heeft een groene doodskop. Dat is dubbel op te vatten. Spijckermat: ‘’Als wij niet op elektrische motoren rijden, gaan er mensen dood door de uitstoot. Nu rijden we op groene energie en overwinnen we als het ware de dood. Daar verwijst ons logo naar.’’
Niet alleen de fijnstof in de lucht neemt af door de groene motoren. Ook de bijkomende geluidsoverlast verdwijnt.

Geef een reactie!