Home / Nieuws / Lifestye / Dit jaar geen dure, maar een duurzame kerst

Dit jaar geen dure, maar een duurzame kerst

Langedijk – Wie herkent dit niet: Na de dure kerstdagen heb je het gevoel dat je de familie voorlopig genoeg hebt gezien en dat je ook meer dan voldoende hebt gegeten en gedronken. Je bent blij dat die feestdagen weer achter de rug zijn. Is prettig voor je welzijn en beter voor je portemonnee.

Millenniumgemeente Langedijk heeft een handvol tips voor een duurzame in plaats van dure kerst. Het feest van het licht heeft immers een diepere betekenis dan consumeren.

Uiteraard koop je een kerstboom met kluit. Idealiter steek je de boom van vorig jaar uit de tuin en herplaats je deze na de feestdagen op zijn oude plek.

Kaarsen geven warmte af en zijn sfeerverhogend, maar zorgen ook voor brandgevaar. Kies je voor elektrisch licht, gebruik dan LED-verlichting. Dat is veel zuiniger dan de traditionele kerstverlichting met gloeilampjes. Je doet de verlichting uit als je niet thuis bent en buitenverlichting is uiteraard uit den boze.

Als je kerstballen koopt, kies dan niet voor trendgevoelige kleuren. Dan kun je elk jaar andere ballen aanschaffen. Wat is er mis met de klassieke, zilverkleurige bal? Die is van alle tijden!

Leuk voor op tafel, een houten kerststal gemaakt van duurzaam gekapt hout. Daar heb je jarenlang plezier van. Trendy is een kerststal van oud papier en zwerfafval. Daarmee maak je een statement richting de wegwerpmaatschappij!

Lekker eten hoort bij de kerst. Uiteraard staat er dit jaar een duurzaam diner op het menu. Vlees koop je bij de biologische slager, groente bij de lokale stalletjes en wijn bij De Koen. Met deze ingrediënten zet je een (h)eerlijk, lekker en gezond menu op tafel!

Fijne dagen!

Geef een reactie!