Home / Nieuws / Binnenland / Zuurkoolexpres een feit

Zuurkoolexpres een feit

Langedijk – Kramer & Zonen B.V. stopt met het vervoeren van kolen met tractoren. De op diesel rijdende vervoersmiddelen voldoen niet meer aan de hedendaagse milieueisen. De uitstoot van uitlaatgassen in de gemeente Langedijk is al jaren te hoog. Kramer besluit daarom de tractoren te vervangen door een moderne magneettrein, de Zuurkoolexpres.

Tussen Voorburggracht 141 en de Geestweg gaan de trein van 09:00 uur en 17:00 uur één keer per uur rijden. Een deel van de Geestweg, Voorburggracht en de kruising van deze wegen worden aangepast zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe vervoermiddel. Zo moet een weghelft plaatsmaken voor de rails. Naast vermindering van uitlaatgassen is er nog een voordeel voor de bewoners. De trein is geluidloos.

Veel Langedijker snappen er niet veel van. De Geestweg en de aansluiting op de Westelijke randweg zijn net gereed, nadat er maanden aan is gewerkt. De weg gaat dus nu weer op de schop.

Geef een reactie!