Home / Nieuws / Binnenland / Nationaal kampioenschap azijnpissen in Langedijk

Nationaal kampioenschap azijnpissen in Langedijk

Amsterdam – De nationale kampioenschappen azijnpissen komt dit jaar naar Langedijk en wel op maandag 15 januari. Traditioneel wordt deze wedstrijd gehouden op Blue monday, wat de meest depressieve dag van het jaar zou zijn.

Wedstrijd
Tijdens de wedstrijd wordt de grootste en beste klager van het jaar gekozen. Elke kandidaat heeft maximaal vijf minuten spreektijd. Onderwerpen waarover geklaagd mag worden zijn geheel vrij. Azijnpissers klagen het meest over het weer, plastic zwerfafval, achterlopende duurzaamheid en de lokale politiek. De jury bestaat uit o.a. Maarten van Rossem. De competitie vindt plaats in theater de Binding.

Azijn is fijn
Initiatiefnemer Karel Lager heeft dit jaar Langedijk als locatie uitgekozen, omdat er in deze gemeente een aantal notoire klagers zijn. Karel: “Langedijk sprong er dit jaar echt lekker negatief uit. Met name over de gemeentelijke fusie. Er kwam een hoop bagger naar boven. Klagen werkt therapeutisch. Het lucht op. Men heeft het gevoel gehoord te worden. Dat is belangrijk”.

Blue monday
De datum 15 januari is dus niet toevallig. Het is de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Geef een reactie!