Home / Nieuws / Binnenland / ‘Kaalvoet sokkie’ Noord-Hollandse carnavalskraker

‘Kaalvoet sokkie’ Noord-Hollandse carnavalskraker

Noord-Holland – Carnaval staat voor de deur. Traditiegetrouw komen alle carnavalskrakers op de radio en Spotify in deze periode. Zo ook een die opvallend vaak wordt afgespeeld in Noord-Holland. Kaalvoet Sokkie van Kurt Darren. Het vrolijke lied zorgt ervoor dat je niet stil kan blijven staan en wel mee moet dansen tijdens de carnaval. 

Blote voeten
Kaalvoet Sokkie betekent vrij vertaald blote voeten dans. Een dans die het meest duurzaam is. Het scheelt strepen op de vloer, dus ook schoonmaakmiddel, en je schoenen gaan langer mee. De tekst is nagenoeg Nederlands. Dit is de voornaamste reden waarom deze single goed scoort in Noord-Holland.

Invloed
De invloed van Kurt Darren in Volendam is groot. Zo zingen Nick en Simon en Jan Smit verschillende liedjes van deze Zuid-Afrikaanse zanger. Het is voor het eerst dat een lied van Darren tijdens de carnavalsperiode in de hitlijsten stijgt. Eerder was zijn nummer Loslappie als de kermishit in Zuid-Scharwoude.

Geef een reactie!