Home / Nieuws / Binnenland / Vluchtelingen aardbeving Groningen geweigerd in Langedijk

Vluchtelingen aardbeving Groningen geweigerd in Langedijk

Langedijk – De vluchtelingen uit het aardbevingsgebied in Groningen worden niet opgevangen in Langedijk. Dat heeft de gemeenteraad vorige week besloten. De reden hiervoor is dat de raad de Groningers verwijt dat zij decennia geleden in zee zijn gegaan met de NAM.  Sindsdien is er veel schadelijk gas uit de Groninger bodem verbruikt. Dat wordt de Groningen aangerekend.

De gemeenteraad heeft ruim een week over de kwestie gedebatteerd. Zo wilde de VVD alleen vluchtelingen met een inkomen boven de Balkenende-norm en wilde het CDA dat de Groningers worden opgevangen in de eigen regio, Drenthe en Friesland. GroenLinks en ChristenUnie waren aanvankelijk voor opvang van de vluchtelingen. Maar ze zijn bang dat, met de komst van de Groningers, dezelfde milieuschade in Langedijk zou optreden. Omdat dit onhaalbaar is, zijn zij ook tegen. Alle partijen in de raad wilden de vluchtelingen niet opvangen door het milieuonvriendelijke imago van de noorderlingen.

Geef een reactie!